De Schout/Kluin Schilderwerken speelt gelijk na knappe comeback

Hoogeveen – De darters van Superleagueteam De Schout/Kluin Schilderwerken hebben zaterdag op knappe wijze gelijk weten te spelen tegen de Vrijbuiter uit Apeldoorn. Na een 5-2 achterstand kwam het Hoogeveense team terug tot 5-5.
Tijdens de Round Robin was het niveauverschil erg groot. De bezoekers uit Apeldoorn scoorden veel beter en wisten daarmee al snel de meeste legs naar zich toe te trekken. De Round Robin ging voor de Schout/Kluin Schilderwerken dan ook ruim verloren met 9-3.
In de singlepartijen kwamen de Hoogeveense darters al een stuk beter voor de dag. Dennis van der Ende was dichtbij de overwinning in een partij van hoog niveau, maar miste 5 matchpijlen en zag zijn tegenstander uiteindelijk de partij winnen. Robert Tebbes bracht de Schout/Kluin Schilderwerken uiteindelijk wel terug in de wedstrijd door zijn single te winnen met 4-2. Wesley Kranghand was niet opgewassen tegen Frans Harmsen, maar Bert Jan Mulder hield het thuisteam in de wedstrijd door op indrukwekkende wijze Deniz Armut met 4-2 te verslaan.
In de koppelpartijen leken de gasten dan toch definitief de wedstrijd naar zich toe te trekken. Tebbes en Van der Ende waren niet gelukkig in de afronding en verloren de eerste partij nipt met 3-2. Mulder en Kranghand gingen er in de tweede koppel kansloos vanaf door een veel beter scorend koppel van de tegenstander.
Toch toonde De Schout/Kluin Schilderwerken veerkracht en draaide het de wedstrijd om. De derde koppel werd nu nipt gewonnen door de Hoogeveners en in de laatste koppelpartij liepen Mulder en Kranghand er definitief overheen.
Onder toeziend oog van de inmiddels vele supporters was het aan Bert Jan Mulder de taak om in de afsluitende singlepartij een punt definitief zeker te stellen. En zoals Mulder vanaf de singlepartijen de juiste vakken op het bord al niet meer kon missen, kon hij dat in deze laatste solo ook niet. In een masterclass tegen Frans Harmsen (4-1 winst) bepaalde hij de eindstand op 5-5 en moeten beide teams genoegen nemen met een punt.

Voor De Schout/Kluin Schilderwerken een goed resultaat tegen een sterke tegenstander. De Hoogeveners kijken dan ook met veel vertrouwen uit naar de volgende wedstrijd op 2 november. Dan speelt De Schout/Kluin Schilderwerken wederom thuis tegen De Moriaan. Een wedstrijd die u absoluut niet mag missen.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord