Geslaagde Halloween Spooktocht door buurtvereniging Westersluis

Hoogeveen – Op zaterdag 19 oktober was het eindelijk zo ver, na voorbereiding van enkele maanden kon eindelijk de Halloween spooktocht Hoogeveen van start gaan. Het buurthuis het Oor was voor deze dag omgetoverd tot een waar Zombie House waar alle deelnemers werden ontvangen. De vrijwilligers zijn drie dagen bezig geweest met het inrichten van het buurthuis en op zaterdag  kwam daar het gereed maken van de route in het bos nog bij. In de loop van zaterdagmiddag kwamen de spoken zich melden in het buurthuis om geschminkt te worden, dit werd op vakkundige wijze gedaan door een aantal dames. Nadat iedereen geschminkt was kon iedereen die een plaats in het bos had plaats nemen in de gereed staande busjes en vertrekken naar het bos. Tegen zeven uur kwamen de eerste deelnemers binnen druppelen en stonden te trappelen om van start te gaan.

Om kwart over zeven was iedereen klaar en kon er gestart worden vanuit het Oor. De deelnemers gingen eerst via een route in de grote zaal, waar diverse spoken hen opwachten en de eerste deelnemers al gillend weer naar buiten kwamen. Wie na de route in de zaal nog durfde kon mee met het gereed staande busje om vervoerd te worden naar het Spaarbankbos waar ze een route te wachten stond van ongeveer 5 km. Langs de route in het bos zaten ongeveer 60 spoken verscholen in de bosjes of hadden een parcours op het pad gemaakt waar de deelnemers door moesten, het gegil van de deelnemers was in de weide omtrek te horen. Nadat de deelnemers de route hadden volbracht werden ze weer terug gebracht naar het buurthuis waar ze onder het genot van een hapje en drankje konden nagenieten van hun belevenissen tijdens de spooktocht.

In totaal hebben er 261 deelnemers mee gedaan en hebben ruim 90 vrijwilligers zich ingezet voor deze prachtige avond. Wij willen dan ook namens de organisatie van deze spooktocht iedereen bedanken voor zijn bijdrage hierin en niet te vergeten de sponsoren, Bork voor het leveren van bouwhekken, SWW voor het gebruik van de busjes, Heuvelman voor gebruik van de busjes, Zorg en logeerhuis De vlieger voor het gebruik van een busje, bouwbedrijf Dozeman voor het leveren van hout en landbouwplastic, Hema voor het verzorgen van rookworsten en Albert Heijn voor het verzorgen van chocolademelk.

De datum voor de volgende keer is ook al bekend, dat is 17 oktober 2020, zet hem maar alvast in de agenda.

Geef een reactie