Elko wint van EKCA

Afgelopen zaterdag mocht Elko afreizen naar Arnhem om aan te treden tegen het onbekende EKCA. Na een wedstrijd waarin Elko de gehele wedstrijd de betere ploeg was, maar waar overtuigend afstand nemen lastig bleek wist Elko met de volle winst huiswaarts te keren. De scheidsrechter floot na een uur spelen af bij een eindstand van 14-17.

Door: Peter Kroezen

Voorafgaand aan de wedstrijd was het duidelijk dat Elko de favoriet was voor de winst. De Elkoërs stonden op een gedeelde eerste plek en waar Elko vrijwel elke week een ruime score op het bord zet was het EKCA deze competitie nog niet gelukt om meer dan 10 keer te scoren in een wedstrijd. Desalniettemin krijgt de ploeg uit Arnhem ook weinig tegenscores te verwerken, waardoor met een minimum aantal scores toch al drie keer gewonnen kon worden.

Het begin van de wedstrijd liep qua scorebeeld gelijk op, er werd om en om gescoord waarbij tot vlak voor rust geen van de beide ploegen meer dan twee scores afstand wist te nemen van de ander. Elko had wel het betere van het spel, maar doordat EKCA het Elko verdedigend moeilijk maakte kon Elko het betere spel nog niet omzetten in een ruime voorsprong. Vlak voor rust wist Elko drie punten voorsprong te pakken bij een stand van 5-8, maar deze voorsprong werd op slag van rust nog verkleind tot twee. Er werd gerust bij een stand van 6-8.

In de tweede helft had Elko nog steeds het betere van het spel, maar veel belangrijker was dat in de tweede helft de scores wel vielen op belangrijke momenten. Zo wist Elko de tweede helft een voorsprong op te bouwen van vier punten verschil bij een stand van 8-12. De Arnhemmers gaven zich echter niet gewonnen en knokten voor wat ze waard waren om weer aan te haken bij de ploeg uit Elim. Doordat Elko de genadeslag niet uit kon delen kwam EKCA weer terug tot een stand van 11-13 en vervolgens 13-15 voordat Elko de wedstrijd gecontroleerd uit wist te spelen. Door het trage spel en het verdedigende werk van de Arnhemmers had Elko deze zaterdag moeite om het gewenste niveau te halen. Op kwaliteit en doorzettingsvermogen konden de punten meegenomen worden naar Elim. Belangrijke punten zo bleek aan het eind van de middag toen duidelijk werd dat directe concurrent TOP punten gemorst had bij Oranje Zwart. Door de winst van Elko en het verlies van TOP staat Elko voor de tweede keer dit seizoen als enige op de eerste plaats met twee punten voorsprong op de concurrentie. Volgende week speelt Elko de laatste veldwedstrijd in Zwolle tegen Oranje Zwart. Een belangrijke wedstrijd waar na winst Elko als enige koploper de eerste helft van het veldseizoen kan afsluiten.