Thrianta verliest van koploper

Afgelopen zaterdag speelde de ittica-formatie zijn laatste thuiswedstrijd van de eerste helft van de veld competitie. Ze ontvingen koploper oerterp. Uiteindelijk bleken de gasten een maatje te groot voor de hoogeveeners. Uiteindelijk verloor Thrianta met 15-24.

Vanaf het begin lieten de gasten zien dat ze scherp waren. Want binnen de kortste keren stond er een 0-2 stand op de borden. Tot 4-6 bleef Thrianta in het spoor van Oerterp. Hierna konden de geel blauwen iets minder goede aanvallen draaien waardoor de gasten verder uitliepen. Uiteindelijk werd er gerust met een 9-14 stand.

In de tweede helft bleef de doelpunten productie van de hoogeveeners haperen. Daardoor konden de Friezen uit lopen tot een 10-20 stand. Hierna pakte Thrianta het scoren weer op en wist weer mee te score met Oerterp. Maar terug komen in de wedstrijd zat er niet in. Toen er afgefloten werd stond er een 15-24 eindstand op het score bord.

Door deze uitslag blijven de geel blauwen op de vierde plek staan. Volgende week speelt Thrianta zijn laatste veld wedstrijd voor dat ze de zaal in gaan. De hoogeveeners gaan dan op bezoek bij Noordenveld waar in de openingswedstrijd van gewonnen werd.

Bij het tweede was er nog wel een mooi hoogte punt. Na een lange periode van ziekte keerde Nick Winkel terug en wist direct zijn eerste schot te verzilveren