Noordscheschut verliest in extremis

Noordscheschut – Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut het duel met Oranje Nassau in Groningen met 1 – 0 verloren. Veel kansen waren er deze wedstrijd niet te noteren, er werd echter gestreden voor elke meter, onder herfstachtige omstandigheden. Waar een ieder zich richting het laatste fluitsignaal al het verzoend met een puntendeling, kreeg de equipe van oefenmeester Marc van Meel alsnog de deksel op de neus. Diep in blessuretijd werd Wiebe Zinger alsnog verschalkt, Mitchell Schievels schoot de enige en dus winnende treffer tegen de touwen.

Noordscheschut stond vandaag aan de aftrap met een van een blessure teruggekeerde Melvin Mol. Daarentegen moest Marco Hartman geblesseerd vanaf de zijlijn toekijken. De openingsfase aan beide zijden was slordig te noemen. In inzet van Nick Koster verdween hoog over het doel van Oranje Nassau. Een snoeiharde vrije trap van Mol werd door de keeper onschadelijk gemaakt. Veel kansen waren er verder niet te noteren. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Daar vonden de meeste duels plaats, pittig, maar zeker niet over het randje. Het hoge gras en de herfstachtige omstandigheden waren er zeker debet aan dat beide partijen moeizaam tot het opzetten van een goede aanval konden komen. Op slag van rust mocht de thuisploeg nog aanleggen voor een vrije trap, deze verdween echter over het doel van Zinger.

De tweede helft eenzelfde spelbeeld. Na een uur spelen dook Koster plotseling op, vrij voor het vijandige doel. In een rechtstreeks duel met de keeper, spatte de stiftbal van Koster jammerlijk uiteen op de deklat. Verder bleven de kansen schaars. Noordscheschut was zeker niet de mindere van de twee. En toen een speler van Oranje Nassau met een tweede gele prent van het veld werd verwezen, gloorde er hoop aan de horizon. Verder dan een paar speldenprikken kwam men echter niet. Kevin van Dalen was met een kopbal nog het dichtst bij een treffer. Zijn inzet verdween echter voorlangs. In de absolute slotfase kreeg Noordscheschut echter de deksel op de neus. In de 93e minuut ontsnapte Oranje Nassau vanuit een counter. Het speeltuig werd voorgebracht en van dichtbij achter een kansloze Zinger geschoten, 1 – 0.

Zuur, en gezien het speelbeeld was een puntendeling minimaal op zijn plaats geweest.

Man van de wedstrijd: Kevin van Dalen.