Sc Elim stapt met 3 punten uit strijdarena.

Wolvega – Zaterdag speelde sc Elim tegen het paarse geklede voetbalteam uit Wolvega van het trainersduo Donker en Wismeyer onder leiding van scheidsrechter van der Wal. Deze keer zonder de aanwezigheid van het camerateam van RTV Drenthe, wat elke week de prestaties vastlegt voor het tv programma Onze Club. Of dit bepalend was voor de einduitslag is onduidelijk maar met een 0-0 ruststand kwam Elim goed uit de kleedkamer. Al snel werd er daarna gescoord door Njagul en de 0-2 van Klomp volgende hier snel op. Wolvega deed nog iets terug bij het sluiten van de markt (1-2) maar bijna in blessuretijd deed D. Doldersum de deur definitief op slot (1-3). Met deze uitslag pakte sc Elim haar eerste overwinning en gingen er verdiend 3 punten huiswaarts mee. Volgende week is sc Elim vrij omdat tegenstander de Griffioen uit Oosterwolde haar 60-jarig jubileumfeestje viert.

Goede start in 1e helft
Zoals het programmaboekje al aangaf was het vandaag geen uitgemaakte zaak wie er met de punten vandoor zou gaan. Het was dan ook sc Elim wat van meet of aan duidelijk liet zien wat de bedoeling was. Zo was Boertien dichtbij de openingstreffer maar zag hij zijn schot over gaan. Een goed genomen corner van Faro kon door Padding simpelweg worden gepakt. Een vrije trap van J. Doldersum werd van richting veranderd en leverde slechts de eerste corner op. Hierna was het broer Mike, die zijn zachte lobje gepakt zag worden door keeper Grevelink. Halverwege deze helft werd D. Doldersum onderuit geduwd en de vrije trap werd door M. Doldersum snel naar Klomp gespeeld, die vandaag voor het eerst sinds tijden weer in de basis mocht starten. Hij kopte de bal hard richting de keeper maar deze wist de bal net tot corner te verwerken.

Druk opgevoerd
Met veel druk op de Wolvergaaster defensie kreeg Elim inworpen, vrije trappen en corners te nemen. Maar Schouwstra ontsnapte aan de aandacht van M. Koops en deze zag zijn schot voorbij de paal rollen. Ook aanvoerder Faro had uit een corner weer een kans maar Padding tikte hem achter en werd vervolgens de cornerbal door Oosterling nipt over gekopt. Ook kreeg Padding het druk met een voorzet van Kramer en wist hij met gestrekt been van dichtbij redding te brengen. Enkele corners en vrije trappen voor Wolvega brachten geen verandering in de stand voor de rust. Helaas werd een overtreding op M. Koops door scheidsrechter van der Wal bij de achterlijn verkeerd ingeschat, waar Kramer goed mee wegkwam. In de blessuretijd was Klomp door gebrek aan wedstrijdritme even te langzaam en zag hij zijn kans voorbij gaan.

Opmars niet te stuiten
Vrij snel kwam Njagul in balbezit na de thee. Hij schoot richting Greveling en deze dacht dat de van richting veranderde bal overging maar tot zijn grote schrik zag hij de bal sneller dalen dan gedacht en verdween deze over de doellijn (0-1). Hiermee leken de Wolvergaasters de klus een beetje kwijt te zijn, want een assist van M. Doldersum belandde bij zijn broer Jay en deze schoot op doel waar Klomp met zijn grote teen de bal nog net een laatste zetje gaf (0-2). Na bijna een uur spelen was het J. Doldersum, die met een afstandsschot hard de bovenlat in beweging wist te krijgen. Padding hield goed stand want hij moest enkele malen redding brengen om de stand op het scorebord op de nul te houden. Pereboom en Schouwstra werd gewisseld voor Stroop en Deems en er volgenden enkele spannende momenten voor het thuispubliek. Elim kon echter binnen het zestien meter gebied het net niet vinden en zo bleef de stand voorlopig ongewijzigd.

Wissels
Trainer Benjamins wisselde vervolgens de moegestreden Klomp en de gebroeders Koops voor Mol, Wacht-meester en Veld. Elim kwam onder druk te staan maar een foutieve ingooi zorgde voor wat lucht. Een actie van M. Doldersum deed keeper Grevelink dwingen tot een snoekduik in de hoek. De ingevallen Mol liep in de slotfase tegen een gele kaart op voor doorlopen op deze keeper, waar de wedstrijd tot nu toe sportief verlopen was. Uit een corner van M. Doldersum was het bijna Vledder, die een eigen goal kon laten noteren, maar de bal werd ternauwernood weggeschopt. Een oude voetbalwet kwam toen om de hoek kijken en een snelle aanval van Wolvega werd vlak voor tijd door Bakker tot waarheid gemaakt (1-2). Echter D. Doldersum maakte aan alle illusies een einde want van dichtbij kreeg hij de bal van Mol toegespeeld en wist hieruit in de bijna extra tijd te scoren (1-3). Hierna liep de ingevallen Stroop nog tegen een gele kaart op omdat hij uit frustratie Boertien onnodig van achteren onderuit tikte. Over veertien dagen speelt Elim haar eerstvolgende wedstrijd uit tegen de groengele ploeg DZOH uit Emmen.

Doelpuntenmakers:
48 min. 0-1 E. Njagul.
53 min. 0-2 H. Klomp.
88 min. 1-2 F. Bakker.
90 min. 1-3 D. Doldersum.

Man of the match: H. Benjamins.

Opstelling: A. Padding, M. Koops (88 min. M. Wachtmeester), H. Benjamins, W. Boertien, B. Koops (84 min. B. Veld), J. Doldersum, E. Njagul, Y. Benjamins, H. Klomp (78 min. B. Mol), D. Doldersum, M. Doldersum.

Wissels: B. Mol, B. Veld en M. Wachtmeester.

De  foto is gemaakt door clubfotograaf F. Njagul.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord