Openbare repetitie Hoogeveense Harmonie

Hoogeveen – Op zondag 27 oktober organiseert de Hoogeveense Harmonie een openbare repetitie in de Schildhoeve in Fluitenberg. Al wekenlang zijn de Hoogeveense muzikanten bezig met het voorbereiden van een nationaal muziekconcours in Hoofddorp van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisaties ( KNMO ).

Dirigent Berjan Morsink zal laten zien en horen hoe hij repeteert met het orkest en hoe de te spelen werken uitgevoerd moeten gaan worden. De luisteraars krijgen op deze wijze een leuk kijkje in de keuken. Hoe gaat er het aan toe tijdens een repetitie? Wat doen de muzikanten met de aanwijzingen van de dirigent? Hoe klinkt een bepaalde sectie uit het orkest en hoe klinkt het dan weer in het geheel? Voor de Hoogeveense harmonie een mooie gelegenheid om de stukken die gespeeld gaan worden met aanwezigheid van publiek te repeteren en uit te voeren. Voor de luisteraars een unieke mogelijkheid om het orkest eens van een heel andere kant te bekijken en te beluisteren.

De stukken die gerepeteerd gaan worden zijn: Three City Sketches van de Engelse componist Phillip Sparke en van de Nederlandse componist Alex Poelman wordt Pinnochio gerepeteerd.

De openbare repetitie start om 13.30 uur bij De Schildhoeve in Fluitenberg en is gratis toegankelijk.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord