Haunt

Sommige nachtmerries zijn écht. Dat ondervinden zes vrienden wanneer zij tijdens Halloween een ‘extreem’ haunted house bezoeken. In het horrorhuis worden meerdere personen op gruwelijke wijze vermoord door gemaskerde acteurs, maar hoort dit bij de show? Langzaam realiseert de vriendengroep zich dat ze hier misschien nooit meer levend uit zullen komen…

Genre:
Speelduur:
Kijkwijzer:
Regisseur:
Acteurs:
horror
92 minuten
16+
Scott Beck, Bryan Woods
Katie Stevens, Will Brittain, Lauryn Alisa McClain

Meer informatie of kaartjes voor deze film bestellen? Dat kan via Vue Hoogeveen!


Recensies

Judith Bos

Judith Bos

Haunt is een lekker ouderwets goeie horrorfilm. niet extreem spannend zoals de laatste jaren in thrillers, maar zeker de naam horror waard door het vele bloed en de heftige beelden van mensen die vermoord worden. Veel schrikmomenten ook en dus een goeie horrorfilm. Persoonlijk ben ik daar erg blij mee, want dit kaliber horror zie je helaas niet veel meer! Een fijne om met Halloween in de bios te kijken.

Veel scenes zijn best voorspelbaar, waardoor ik hem een ster minder heb gegeven, maar erg veel doet dat niet af aan de film. Het verhaal is erg goed in elkaar gezet. Zelfs op het allerlaatste moment wanneer je denkt “Wat slecht, in het eindshot is ze niet eens gewond,” loopt de film tóch net even anders. Er is veel aan details gedacht.

Toch, zou de film wel wat meer diepgang mogen hebben. De verhaallijn tussen Harper en haar vriend Sam is niet heel erg goed verteld en ook de ontmoeting met Nathan wordt maar heel magertjes uitgebeeld waardoor het lijkt alsof ze hem uit het niks volledig vertrouwd. niet heel realistisch dus.

De acteurs in de haunted house zijn fenomenaal goed gekozen en hoe het in elkaar is gezet is geweldig goed gedaan. Het is meeslepend en het laat je constant doorkijken, zelfs op momenten dat je eigenlijk wilt wegkijken. Zeker de 16+ rating waard, want er komen aardig wat beelden in voor waar menig volwassene van zou gruwelen. Al met al een goeie horrorfilm die de moeite waard is,

 

Gerard Duinkerken

Gerard Duinkerken

Een goede horror film zoals al lang niet meer op het doek vertoont is. Een spookhuis met horror clowns en enge figuren. Geen flauwe humor maar echte spanning en veel bloed.

Dit is Haunted een film van de makers van Splendid films. Een film waarin je ergste nachtmerrie misschien wel de waarheid zou kunnen zijn. Overleef je deze nachtmerrie of blijf je er in en kom je nooit meer terug. Iets wat 5 tieners ondervinden in deze angstaanjagende film. De tieners besluiten om samen naar het engste spookhuis te gaan tijdens Halloween.

De hoofdrol speelster Kate Stevens die Harper vertolkt beleefd op haar kinderleeftijd angstaanjagende tijden in het ouderlijk huis. Dingen die ze nooit weer wil beleven. Tijdens Haunt in het spookhuis ziet ze beelden van vroeger die helpen naar de toekomst te kijken. Enge en bloederige scenes wisselen af met beelden van enge spoken en raadsels. Zal Harper het kunnen overleven en wraak nemen op haar verleden?

De film boeit goed en de acties zijn zeer realistisch neergezet. Scenes lopen lekker in elkaar over en de tijd vliegt voorbij. Van mij krijgt deze film een 7,5. Er was veel bloed en enge scenes alleen waren sommige net iets te voorspelbaar.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord