Amusement

Draken en drummers op gratis jeugd theater dag in De Tamboer

Hoogeveen – Zondag 27 oktober is het weer tijd voor de jaarlijkse Jeugdtheaterdag in De Tamboer. Tijdens deze gezellige middag ontdekken kinderen vanaf 4 jaar welke leuke dingen er allemaal te zien, proeven en beleven zijn in het theater. Er kan worden gekliederd op het witte doek, gesmikkeld van zelfgemaakte chocolade, er wordt geschminkt en er zijn leuke workshops en voorstellingen. Zo is er een djembé workshop en wordt er geleerd hoe je kunt vloggen. Er zijn twee mooie voorstellingen: De Vriendelijke Draak en Banwakaboom! De Jeugdtheaterdag is gratis toegankelijk voor kinderen tot en met 12 jaar. Een kaartje reserveren voor de workshops en voorstellingen is wel handig, want vol is vol. 

 De vriendelijke draak

De vriendelijke draak is één van de vrolijke kindervoorstellingen die te zien is tijdens de Jeugdtheaterdag. Deze spannende, muzikale voorstelling naar het gelijknamige boek van Mark Haayema gaat over draken en vooroordelen. Teun denkt namelijk dat hij alles weet over draken, maar eigenlijk heeft er nog nooit eentje in het echt gezien. Totdat het dorp Zozaai wordt opgeschrikt door een monster. Alhoewel… monster? Hoorde Teun de draak nou rijmen? Iedereen is van slag, zelfs de draak. Want iedereen is bang of wil bang zijn, want draken horen nu eenmaal gemeen te zijn. Maar is dit niet eigenlijk een hele vriendelijke draak? Als Trees zich er ook mee bemoeit is het hek van de dam.

 

Banwakaboom!
Voor wie even lekker wil zingen en swingen is er de muzikale voorstelling Banwakaboom! Er komen allerlei energieke meezingers voorbij zoals De wielen van de bus en We maken een kringetje. Zing mee, geniet van spetterende percussiesolo’s én maak kennis met Caribische instrumenten zoals de cajon, de timba, body percussion en – de zelfde bedachte – boomophone!

Kaarten zijn te reserveren via detamboer.nl, telefonisch via 0528-280180 of aan de kassa van De Tamboer.

Foto: Menno Boersma

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: