Hoogeveen zaterdag moet hopen op een wonder

Het eerste kampioenschap is binnen voor Hoogeveen. Afgelopen zondag beleefde de club een onvergetelijke dag toen Hoogeveen zondag kampioen werd en promoveerde naar de Hoofdklasse. Er wordt echter ook nog steeds gedroomd van de ‘dubbel’, doelende op een kampioenschap van Hoogeveen zaterdag. Dat zou dan zaterdag tegen concurrent Tonego moeten gebeuren.

In tegenstelling tot Hoogeveen zondag heeft de zaterdag de titelkansen niet meer in eigen hand. In deze knotsgekke derde klasse is echter van alles mogelijk. Iets wat vorige week ook weer bleek in het duel tegen BSVV. In de 92e minuut kwam Hoogeveen op een 0-1 voorsprong en had het de titelkansen volledig in eigen hand. In de slotseconden scoorde BSVV echter de gelijkmaker en stortten de Hoogeveners ter aarde.
De wereld zag er na het laatste fluitsignaal dan ook heel anders uit. In plaats van dat men zaterdag alles in eigen hand heeft, is men nu afhankelijk van andere ploegen. Zelf moet het in ieder geval winnen van Tonego dat op dit moment de beste papieren heeft. De ploeg uit Luttelgeest heeft drie punten voorsprong en één doelpunt meer dan Hoogeveen. Lutten heeft één punt meer dan Hoogeveen en speelt uit bij SCD’83. Hardenberg’85 heeft ook nog een kleine kans, maar moet dan een grote uitslag neerzetten tegen OZC. Die laatste ploeg is nog in de race om de derde periodetitel. Iets wat nadelig is voor Hoogeveen. Het kan namelijk als tweede eindigen, maar uiteindelijk met lege handen achterblijven.
Tegenstander Tonego degradeerde vorig jaar na één seizoen alweer uit de tweede klasse. De start van het seizoen verliep wat moeizaam, maar daarna zette men een goede reeks neer. De ploeg uit Luttelgeest gaat echter wat betreft vreemde uitslagen mee met de concurrentie. Zo verloor men twee weken geleden verrassend van ZZVV.
Het gevaar bij de gasten komt vooral van Allan Bakker. De spits keerde terug van een kort avontuur bij Flevo Boys en scoorde dit seizoen al 27 keer. Volgend seizoen speelt hij voor DOS Kampen.
Eerder dit seizoen verloor Hoogeveen in Luttelgeest met 3-1. Hoogeveen was destijds zwaar gehavend. Het kwam via Jesse de Haas nog wel op voorsprong, maar kon uiteindelijk toch geen standhouden.
De wedstrijd begint zaterdag om 14.30 uur.
Hoogeveen zondag speelt om 14.00 uur in Barger Oosterveld bij SVBO.
Op de foto een fragment uit de eerder gespeelde wedstrijd in Luttelgeest (Foto: Albert Stegeman).

Geef een reactie