Informatiebijeenkomst Voorzieningenwijzer en Schuldhulpverlening

Vrijwilligerswerkcollege organiseert een informatiebijeenkomst Voorzieningenwijzer en Schuldhulpverlening  op dinsdag 29 oktober van 19.30 – 21.00 uur in Brede School De Zuiderbreedte, Boekenberghstraat 12 te Hoogeveen.

 

De VoorzieningenWijzer helpt armoede en problematische schulden te bestrijden door mensen gebruik te laten maken van beschikbare voorzieningen. Door verstandige keuzes ten aanzien van beschikbare voorzieningen verkleinen de risico’s op schulden en krijgen mensen hun financiële basis op orde. Het te behalen voordeel is gemiddeld zo’n €500 per huishouden, per jaar. De Voorzieningenwijzer is een programma waarmee de consulenten bij mensen thuis in een korte tijd inzichtelijk kunnen maken waar zij recht op hebben of kunnen besparen op het gebied van gemeentelijke regelingen, toeslagen, zorgverzekeringen, energie en inkomstenbelasting.
Ben Schutte en Evelieke van Dijken zijn consulent Voorzieningenwijzer. Met deze voorlichting willen zij de VoorzieningenWijzer bij vrijwilligers bekend (-er) maken.

Het tweede deel van deze avond wordt besteed aan casussen schuldhulpverlening

Phillip Mulder en Lucienne Kiewiet geven een introductie op hun werk als consulent Schuldhulpverlening. Vervolgens is er gelegenheid om praktijksituaties en casussen in te brengen. Casusbespreking helpt om een antwoord te krijgen op vragen als: bij wie moet ik nu welk signaal onder de aandacht brengen? Of waar ligt nu de grens wanneer ik een klant kan overdragen aan de consulent schuldhulpverlening of anders?

Deze bijeenkomst is vooral interessant voor vrijwilligers werkzaam in de administratieve-/financiële dienstverlening. Het Vrijwilligerscollege is gratis bij te wonen. Aanmelden is een voorwaarde. Dit kan via de website www.vrijwilligersHoogeveen.nl/colleges, telefonisch via 0528-278855 (receptie SWW) of via vc@vrijwilligershoogeveen.nl.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord