Afrikaloop 2019, dit jaar al voor de veertiende keer

Hoogeveen – Al voor de veertiende keer dit jaar, een wandeltocht met veel gezelligheid, ontspanning en een goede verzorging, door de prachtige natuur van Drenthe en langs oude dorpjes. Van 19 t/m 25 oktober kan men één of meerdere dagen wandelen. Men kan per dag kiezen uit drie afstanden, namelijk 15, 25 en 35 kilometer. Gezellig om alleen te wandelen, leuke gelegenheid om samen bij te praten maar ook een leuke kans voor een teambuildingsactiviteit.

Men kan zelf een wandelprogramma samenstellen. De start is zaterdag 19 oktober in Hoogeveen. Die dag wordt gelopen naar Westerbork, daarbij komt men over de VAM-berg! De vuilstortplaats die is afgedekt met schone aarde en gras, is met een hoogte van 48 meter boven NAP het hoogste punt van Drenthe. Er heeft een totale metamorfose van de VAM-berg plaatsgevonden. Naast wielrenners kan de berg nu ook door wandelaars beklommen worden. De organisatie van de Afrikaloop laat deze kans niet voorbij gaan om hiermee een uniek stukje Drenthe te laten zien, en heeft de berg die dag opgenomen in de route.

De volgende dag gaat de route van Westerbork naar Hooghalen, 3e dag naar Dwingeloo, 4e dag naar Vledder, 5e dag naar Havelte, 6e dag naar Ruinen en de laatste dag weer naar Hoogeveen.

Let op: De startlocatie is dus per dag verschillend. Starttijd is van 8.00 – 8.30 uur. Finish uiterlijk 17.00 uur.

Alle info staat op facebook: Afrikaloop of de website www.andreasmanna.org/afrikaloop

Deel dit bericht!

Geef een antwoord