d’Olde Bieb krijgt 4 jaar voor zelfstandigheid

Hoogeveen: Het college heeft besloten om het gebruik van d’Olde Bieb door het Bewonerscollectief Wolfsbos te verlengen voor de komende vier jaar. Met het besluit van het college kan het bewonerscollectief het goede werk in d’Olde Bieb vervolgen en toewerken naar een zelfstandig buurtcentrum.

Bewezen succes

d’Olde Bieb was een experiment voor zowel de gemeente als de inwoners. Wethouder Giethoorn: ‘Een experiment waarvan nu alle partijen hardop durven te zeggen: dit werkt hier! d’Olde Bieb is voor haar gebruikers een belangrijke, laagdrempelige ontmoetingsplaats geworden. Het is eigenlijk een tweede huiskamer waar iedereen welkom is en waar activiteiten worden georganiseerd die bijdragen aan de leefbaarheid van de wijk en het welzijn van de inwoners. Wij willen op deze manier het vertrouwen richting het bewonerscollectief Wolfsbos uitspreken’.
In d’Olde Bieb zijn onder andere open koffieochtenden, dag-ontmoetingen voor licht dementerenden, Nederlandse taallessen, er is dans en er zijn creatieve groepen.

d’ Olde Bieb

Sinds 2014 is d’Olde Bieb een bekend begrip in Wolfsbos. Het voormalige bibliotheekgebouw werd destijds beschikbaar gesteld aan het Bewonerscollectief Wolfsbos. Het uitgangspunt was dat gebruikers van d’Olde Bieb zich gedragen als (mede)eigenaar van het gebouw, door verantwoordelijkheden voor het gebruik te nemen. Dat betekent dat er geen beheerder is, maar dat gebruikers zelf zorgen voor de schoonmaak, de voorzieningen en het openen en sluiten. Het gebouw biedt ruimte aan kleine en grotere groepen die ergens anders in Hoogeveen niet of lastig ondergebracht kunnen worden.

Wethouder Giethoorn bracht maandagmiddag het ‘heugelijke nieuws’

Deel dit bericht!

Geef een antwoord