Hodo lijdt gevoelige nederlaag bij v.v. Weerdinge

Hollandscheveld – De mannen van trainer André Blom moesten het zondagmiddag nog steeds zonder een viertal geblesseerden doen en tevens de geschorste Jeffrey van Veen.

door Bé Uiterwijk-Winke;

Alhoewel de eerste grote kans voor s.v. Hodo was, Jorny Otten kwam, na een pass van Dennis van Veen, vrij voor keeper Sjoerd Wolters. De bal ging voorlangs en verdween naast het doel.

Gaandeweg de 1e helft werd v.v. Weerdinge steeds gevaarlijker. Met name de snelle counters op de spitsen Aaron Brinks en Leon Bos had de verdediging van s.v. Hodo het ontzettend moeilijk. Anderzijds waren de Hodo spelers slordig in het geven van de juiste passes en zagen we te weinig beweging in het team.

In de 23e min. was het verdediger Jurrie Hillenga, die profiteerde in de snelle counter en een prima assist van Aaron Brinks. Hij tekende de 1-0 voorsprong aan.

Binnen een half uur spelen was het de snelle Patrick Timmerman, die gelijkmaker op het scorebord bracht(1-1). Slechts enkele minuten later kwam v.v. Weerdinge weer op voorsprong. Een voorzet via de vleugel van Dennie Pol werd koppend afgemaakt door de gevaarlijke spits Aaron Brinks(2-1).

In de 37e min. scoorde Leon Bos de 3-1 op aangeven van wederom Aaron Brinks. Duidelijk was, dat de Hodo-defensie geen adequaat antwoord had op de lange ballen en snelle counters van de tegenstander.

In de 2e helft kwam Kelvin Peeks in het veld voor Marc ten Cate. Hodo probeerde meer druk te zetten op de verdediging van de Weerdinge en dit resulteerde in de 3-2. Ruben Brinkman werd in het strafschopgebied aangetikt en scheidsrechter P. Roos uit Ter Apel wees naar de stip. Nicky Seinen scoorde beheerst. Ferrie Fieten kwam voor Jorny Otten binnen de lijnen. Hodo probeerde de gelijkmaker te forceren. Helaas viel `bekende kwartje` de verkeerde kant op. Een solo van zeker 40 meter van Sander Meertens werd de stand omgezet in 4-2 en kort daarna was het wederom Aaron Brinks, die aanvaller Leon Bos in stelling bracht(5-2). De beste man van het veld Aaron Brinks scoorde in 85e min. de 6 tegen 2 voorsprong.

Patrick Timmerman scoorde ongeveer 5 min. voor het einde de 6-3, terwijl hij in blessuretijd nog loeihard op de lat schoot. Eindstand 6-3.

Aanstaande zondag speelt s.v. Hodo  thuis tegen v.v. Musselkanaal, aanvang 14.00 uur.

Man van de wedstrijd: Patrick Timmerman