Thrianta wint ook in Winsum

Winsum – Afgelopen zaterdag speelde de ittica-formatie een uitwedstrijd in Winsum. Tegen Dwa/argo wist Thrianta opnieuw de punten te pakken. De wedstrijd werd afgesloten met een 13-18 eindstand.

De geel blauwen wisten aan het begin van de wedstrijd als eerste de korf te vinden en zo de eerste voorsprong te nemen. Tot 2-4 bleef Dwa nog redelijk in het spoor van de hoogeveeners. Maar hierna bouwde de geel blauwen hun voorsprong langzaam uit. Naar een voorsprong van 4-11. Dwa wist voor rust nog weer wat terug te doen en zo de score weer wat dichterbij elkaar te brengen. Er werd gerust met een 8-12 stand.

Na rust kwam Thrianta geen moment meer in gevaar. Want het verschil bleef telken tussen de vier en zes doelpunten slingeren. Via 10-14 liep de score op naar 12-16. De tweede helft was van beide kanten van een minder niveau waardoor de scores minder makkelijk vielen. Uiteindelijk werd er afgefloten bij een 13-18 stand.

Door deze overwinning houdt Thrianta aansluiting bij de bovenste plaatsen. Thrianta staat nu op de vierde plek en heeft een gat van drie punten op de nummer vijf. Volgende week ontvangt Thrianta koploper Oerterp.