Noordscheschut speelt gelijk tegen VV Groningen

Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut met 2 -2 gelijkgespeeld tegen v.v Groningen. Tot tweemaal toe kwamen de Schutters op voorsprong, beide keren door een benutte strafschop van Jos Kroezen. Beide keren kwamen de bezoekers weer langszij, wat uiteindelijk resulteerde in een puntendeling.

Op een druilerig sportpark De Meulewieke doken de gasten al in de eerste speelminuut kansrijk op voor Wiebe Zinger. Deze inzet verdween echter naast. Aan de andere zijde zeilde een kopbal van Marco Hartman rakelings over deklat. Na deze beide mogelijkheden golfde het spel openneer, zonder dat men echt tot grote kansen kwam. Zinger moest nog wel eenmaal handelend optreden, maar deed dat bekwaam. In de 34e minuut werd Danny Bouwman onreglementair gestuit in het strafschopgebied. De toegekende strafschop werd onberispelijk binnengeschoten door Kroezen. Enkele minuten later stond het echter alweer gelijk. Eerst had Zinger nog een passend antwoord op een inzet van afstand. In de 38e minuut kon dezelfde Zinger niet voorkomen dat Danny Harms de 1 – 1 tegen de touwen knikte. Het laatste wapenfeit van de eerste helft was voor Danny Kiekebelt, maar zijn inzet verdween rakelings naast.

De tweede helft was de eerste grote kans voor de thuisploeg. De geheel vrijstaande Kroezen mikte echter naast. Ook een schot van Nick Koster had niet het gewenste resultaat. In de 65e minuut kwam Noordscheschut opnieuw op voorsprong. Een speler van VVG maakte hands op de doellijn. Kroezen ontfermde zich ook ditmaal over de strafschop en schoot andermaal raak. Lang konden de Schutters opnieuw niet genieten van deze voorsprong. Want enkele minuten later tilde Virgil Muller de stand alweer op gelijke hoogte. Met een schitterend schot in de kruising tekende hij de 2 – 2 aan. Een kwartier voor tijd probeerde Marc van Meel alsnog de winnende treffer te forceren. Er werden enkele wisselingen toegepast en stormram Robin Sikken werd naar de frontlinie gedirigeerd. Een schot van de ingevallen Sander Hartman kon met moeite worden gekeerd. De rebound werd door Koster naast geschoten. Aan de andere zijde verdween een volley van VVG naast het doel van Zinger. In de slotminuten was het nog even billenknijpen voor de thuisploeg. Eerst spatte een vrije trap van de gasten uiteen op de deklat boven Zinger. Diep in blessuretijd handelde dezelfde Zinger adequaat op een één-tegen-één-situatie, ook de rebound was een prooi voor de sluitpost.

Man van de wedstrijd: Wiebe Zinger.