Amusement

Guy Davis, Boogie Beasts en Doghouse Sam op Bluesfestival Hoogeveen

Hoogeveen – De Tamboer heeft drie nieuwe bands bevestigd voor Bluesfestival Hoogeveen op zaterdag 16 november: de Amerikaanse Guy Davis en de Belgische bands Boogie Beasts en Doghouse Sam & his Magnotones. Eerder werden Laurence Jones Band, Too Slim & the Taildraggers, Julian Sas, The Hoochies en Erwin Java met band ft. Di Reed al bevestigd.

Guy Davis

Hij wordt ook wel de Ambassadeur van de Blues genoemd: Guy Davis. Deze Amerikaan is veelzijdig: naast zanger, gitarist en banjospeler, is hij ook acteur en schrijver. Hij treedt al meer dan twintig jaar op en is beïnvloed door artiesten als Blind Willie McTell, Big Bill Broonzy, Lightnin’ Hopkins, Babatunde Olatunji en harmonica-legende Sonny Terry. Hij put uit de akoestische, voetstampende blues. Het is niet voor niets dat Guy de rol van blueslegende Robert Johnson speelt in een toneelstuk over zijn leven. Hier is een rasechte bluesman aan het werk!

Boogie Beasts

Vuile beats, hypnotiserende slide, schreeuwende harmonica riffs en veel fuzz: de mannen van het Belgische Boogie Beasts vormen hun elektrische Deltablues om tot een eigenzinnige sound. Denk aan een mix tussen John Lee Hooker en The Black Keys, Morphine en Little Walter en zelfs RL Burnside en de jonge Rolling Stones. Met een aanstekelijke drive en vette, onweerstaanbare sound staan ze klaar om te boogie-en!

Doghouse Sam & his Magnatones

Doghouse Sam won de Belgian Blues Challenge in 2014, werd tweede op de European Blues Challenge in 2015 en heeft al drie albums op zak. De afgelopen vijf jaar bouwden Doghouse Sam en zijn Magnatones een unieke reputatie op in Europa, met een herkenbare sound waarbij ze de goeie ouwe rhythm & blues vibe een nieuwe dimensie geven. De mannen laten op het podium zien waar ze voor staan: eerlijke, gemeende blues vanuit het hart. Het wordt lastig om hierbij stil te blijven staan.

GuyDavis-Joseph-A-Rosen

Kaarten zijn te bestellen via detamboer.nl, telefonisch via 0528-280180 of aan de kassa van De Tamboer.

 

Geef een reactie