Amusement

Deze week in de bioscoop

De Belofte van PisaPremière: De Belofte van Pisa

Over de film:

Samir, door iedereen Sam genoemd, kan fantastisch trompet spelen. Sam’s tien jaar oudere broer Mo en zijn vriend Soesi zorgen er daarom voor dat Sam auditie mag doen bij het Muzieklyceum Zuid. Hoewel Sam geen noot kan lezen is de strenge docent Fred Morenissen, door iedereen Pluizenbol genoemd, zo onder de indruk dat hij wordt toegelaten tot het Lyceum. Mo laat zijn broertje bij IJssalon Pisa beloven dat hij hoe dan ook zijn school af zal maken en zijn diploma zal halen en belooft op zijn beurt om hem hierbij te helpen. Op hetzelfde moment worden Mo en Soesi aangehouden voor een gewapende overval terwijl Sam machteloos toekijkt. Op eigen houtje begint hij op het Muzieklyceum, waar hij de enige leerling van Marokkaanse afkomst is. Tot Sam’s verbazing wordt Annelies, het mooiste meisje uit de klas, verliefd op hem. Ondertussen probeert hij zijn broer uit de gevangenis te krijgen, moet hij zich staande houden tegenover de pesterijen van zijn klasgenoot IJsbrand en maakt zijn vader zich zorgen over de omgang met niet-gelovigen.

Fisherman's Friends (Vue Plus)Première:  Fisherman’s Friends

Over de film:

Een cynische platenbaas wordt tijdens een vrijgezellenweekend in Cornwall in de maling genomen: zijn collega’s overtuigen hem ervan het lokale zeemanskoor een contract aan te bieden. Hij gaat de uitdaging aan, maar de vissers laten zich niet zomaar overtuigen. Ondertussen raakt de man steeds meer gecharmeerd van het dorpsleven. Bovendien valt zijn oog op de dochter van één van de koorleden.

 

 

 

 

 

Waar is het grote Boek van Sinterklaas?Voorpremière: Waar is het grote boek van Sinterklaas

Over de film:
Guus Blik, de eigenaar van de grootste speelgoedfabriek van het land, vindt het belachelijk dat Sinterklaas speelgoed ‘gratis weggeeft’ aan de kinderen. Hij steelt het boek van Sinterklaas en hierdoor dreigt pakjesavond in het water te vallen. Ten einde raad vraagt de Sint aan de Kerstman of hij zijn boek mag lenen, maar dan blijkt dat Guus ook op de Noordpool heeft toegeslagen! Lukt het Sinterklaas om samen met de Kerstman beide feestdagen te redden?

 

 

 

 

Maleficent 2Voorpremière: Maleficent 2

Over de film:

In Disney’s Maleficent 2, het vervolg op het wereldwijde bioscoopsucces Maleficent, zien we Maleficent en haar peetdochter Aurora. Ze trekken hun complexe familieband in twijfel wanneer ze in verschillende richtingen worden getrokken door naderende huwelijken, onverwachte bondgenoten en duistere nieuwe krachten. De jaren zijn goed geweest voor Maleficent en Aurora. Hun relatie, geboren uit liefdesverdriet, wraak en een uiteindelijke liefde, bloeit op. Toch bestaat er nog steeds een haat tussen mensen en feeën. Aurora’s naderende huwelijk met Prins Phillip is een reden tot feest in het Koninkrijk van Ulstead en de naburige Moren. De bruiloft dient namelijk als vereniging van de twee verschillende werelden. Wanneer een onverwachte ontmoeting een krachtig, nieuw bondgenootschap introduceert, worden Maleficent en Aurora in tegengestelde partijen uit elkaar getrokken in de Grote Oorlog, waarbij hun loyaliteit op de proef wordt gesteld en ze zich moeten afvragen of ze echt familie kunnen zijn.

 

Programma week 41

 

Geef een reactie

Aankomende evenementen