Hoogeveen (za) ontvangt ongeslagen Avereest

Hoogeveen zaterdag kan tot nu toe de hoge verwachtingen niet waarmaken. Wel won de ploeg van trainer Edward Sabandar de laatste twee wedstrijden en staat men wel weer gewoon in het bovenste deel van de ranglijst. Zaterdag ontvangt men Avereest dat na drie duel een punt minder heeft, maar nog wel ongeslagen is.

‘We staan op dit moment achterin nog niet goed’, gaf Eduard Kobes vorige week na afloop aan. ‘Het heeft denk ik met verschillende factoren te maken. Zo moeten Dylan Bezuyen en ik wennen aan elkaar en moet de onderlinge communicatie beter.’
De aanvoerder heeft er echter vertrouwen in dat het snel beter zal gaan. ‘We moeten gewoon blijven voetballen en elkaar vertrouwen geven. We weten van elkaar dat we goed kunnen voetballen. Als we dat blijven doen, komen de resultaten en het betere veldspel vanzelf wel. Op dit moment maken we de verwachtingen om bovenin mee te spelen dan ook nog niet waar, maar ik ben ervan overtuigd dat het goed gaat komen.’
Tegenstander Avereest zal ongetwijfeld tevreden terugkijken op de start van het seizoen. De ploeg uit Balkbrug speelde knap gelijk tegen Hardenberg’85 en Nieuwleusen en won vorige week met 1-2 bij BSVV. Wel liep het in Bovensmilde schade op door twee rode kaarten. Stef Lamberink is voor het derde seizoen de hoofdtrainer. De oud-verdediger speelde ook nog twee seizoenen in de hoofdmacht van Hoogeveen zondag.
Beide ploegen stonden twee keer eerder tegenover elkaar in Hoogeveen. Vorig seizoen was dat op de slotdag. Voor beide ploegen stond er toen niets meer op het spel. Hoogeveen won wel met 4-1. In 2016 eindigde het duel in de vierde klasse in 0-0.

De wedstrijd begint zaterdag om 14.30 uur.

Hoogeveen zondag speelt morgen ook thuis. Om 14.00 uur ontvangt het dan JOS/Watrergraafsmeer.

Foto: Gerjo Stegeman

Deel dit bericht!

Geef een antwoord