Tiny Forest in Hoogeveen

Hoogeveen – Donderdag 10 oktober ondertekenen de gemeente Hoogeveen en het Instituut voor Natuureducatie (IVN) een overeenkomst om trots op te zijn. Met deze overeenkomst is Hoogeveen officieel één van de gemeenten in Nederland waar drie Tiny Forests aangelegd gaan worden.

Klein bos

Een Tiny Forest is een inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit minibos is een prettige plek voor dieren en mensen en zorgt bovendien voor verkoeling, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval. Wethouder Gert Vos: “Met de Tiny Forests maken we Hoogeveen duurzamer én kindvriendelijker”. Binnenkort wordt het eerste Tiny Forest al aangeplant.

Gemeente trots op samenwerking

Gert Vos, wethouder duurzaamheid, is enthousiast. “Hoog op de agenda van Hoogeveen staat dat we een duurzame, klimaatbestendige gemeente willen zijn én dat we de ambitie hebben om de meest kindvriendelijke gemeente van Nederland te worden. Dat we nu een Tiny Forest-partner zijn, maakt me trots. We hebben in Hoogeveen veel scholen, kinderen, actieve bewoners en we hebben een langjarige en uitstekende samenwerking met het IVN. Wij gaan samen met onder andere de onderwijspartners in onze gemeente drie locaties selecteren waar we een Tiny Forest aanleggen. Met de Tiny Forests maken we Hoogeveen duurzamer en kindvriendelijker.”

 

Deel dit bericht!

5 gedachten over “Tiny Forest in Hoogeveen

 • 9 oktober 2019 om 12:01
  Permalink

  Ze kunnen beter alle 3 samenvoegen dan heb je een mooier groter natuurgebied en is goedkoper in onderhoud want er kan meer werk verzet worden zonder dat er steeds van a naar b naar c moet worden gereden

  • 17 oktober 2019 om 07:26
   Permalink

   Het is dus juist de bedoeling om de kinderen er bij te betrekken, dat is namelijk de doelstelling van het Instituut Voor Natuureducatie.Wanneer dit bij de scholen in de buurt in gebeurd, is het eenvoudig om de kinderen daarbij te betrekken.
   En wordt daar dus een deel van het regenwater opgevangen, het heeft natuurlijk weinig effect om het water niet op meerdere plekken op te vangen.
   Wanneer een schoolklas naar een bos moeten rijden, lijkt mij dat niet echt milieuvriendelijk.
   En heeft de biodiversiteit ook weinig tot geen effect.

 • 9 oktober 2019 om 20:12
  Permalink

  Maar niet vergeten dat we in Krakeel zoveel mogelijk huizen willen neerzetten, d’r is nog ruimte in het park hoor.

 • 13 oktober 2019 om 16:53
  Permalink

  Misschien kan deze enthousiaste wethouder dan ook eens een snoeiploeg naar het Kinholtsbos (bestemd voor EDUCATIE) sturen. Op sommige plekken – vooral achter het Lage Holt – is het pad helemaal dichtgegroeid met stekelige bramen.

Geef een antwoord