HODO ten onder tegen Westerwolde

Hollandscheveld – Na afloop van de wedstrijd tussen HODO en Westerwolde vierden de Groningers uitbundig de zwaarbevochten winstpartij op HODO. Gezien de openingsfase had niemand van de gasten er rekening mee gehouden dat ze deze middag de drie punten mee in de knip zouden nemen. Op cruciale fases in de wedstrijd kregen de Groningers deze middag echter de hulp van scheidsrechter de Jong en deze presentjes werden dankbaar aanvaard door Westerwolde.

De openingsfase was voor HODO, met leuk combinatiespel werd de bal goed rondgespeeld door de Hollandschevelders en dat leidde al snel tot de eerste kans voor Nicky Seinen. Even later was het Jorny Otten die met een kopbal het doel van Westerwolde bestookte. Westerwolde zette hier bitter weinig tegenover, het hanteerde steeds de lange bal op de gevaarlijke spitsen Rene van der Laan en Joan Solano. De snelle Westerwolder spitsen liepen op elke bal en met hun snelheid probeerden ze het de HODO verdediging lastig te maken. In de 17e minuut kwamen de gasten zelfs op voorsprong via een counter, Rene van der Laan ging er op de rechterkant vandoor, zijn voorzet werd prima binnen getikt door Joan Solano. De 0-1 zette de wedstrijd op zijn kop, maar HODO stond wel op achterstand. Voetballend bleef HODO de betere ploeg en na 26 minuten was de stand alweer gelijk. Een corner van Ferrie Fieten werd kiezelhard achter Westerwolde keeper Henk Herbers gekopt door Jorny Otten. Het was een meer dan terechte gelijkmaker en HODO ging op jacht naar de volgende treffer. Westerwolde was echter via een standaardsituatie weer gevaarlijk toen aanvoerder Rudolf Riks de bal op de lat kopte. Net voor rust kreeg Westerwolde de hulp van scheidsrechter de Jong, Joan Solano ontving de bal in duidelijke buitenspelpositie. Assistent scheidsrechter Booij van HODO vlagde ook voor buitenspel, maar scheidsrechter de Jong pakte zijn momentje en liet doorspelen. Voor Solano was het een koud kunstje om de 1-2 te maken. Heel HODO protesteerde tegen deze verkeerde beslissing maar de slecht leidende scheidsrechter kwam niet terug op zijn beslissing en keurde dus de goal goed. Zo werd met een 1-2 achterstand de kleedkamers opgezocht.

Na rust was de eerste kans voor Ruben Brinkman maar deze kans werd gemist, in de tegenstoot kon Gijs Kroezen op het nippertje Rene van der Laan van scoren afhouden met een puike redding. In de 55e minuut was het wederom scheidsrechter de Jong die een hoofdrol opeiste. Tot verbazing van vriend en vijand op het voetbalveld gaf hij een directe rode kaart aan Jeffrey van Veen voor een overtreding die nog geen gele kaart waardig was. Nu was de opgave voor HODO nog lastiger en toen in de 65 minuut Joan Solano voor de derde keer scoorde leek de wedstrijd gespeeld. HODO bleef er echter in geloven en in de 76e minuut maakte Bryan Snippe uit een corner de 2-3. Met veel kunst en vliegwerk probeerde Westerwolde de zege over de streep te trekken, maar HODO had zelfs nog enkele kansen op de gelijkmaker. De grootste kans was voor Ruben Brinkman, maar van dichtbij het doel tikte hij de bal naast de verkeerde kant van de paal. Een prima schot van invaller Dennis van Veen kon met veel moeite door Westerwolde keeper Henk Herbers tot corner worden verwerkt. Het lukte HODO echter niet om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. En zo werd de tweede nederlaag van de competitie een feit. Op zondag 13 oktober speelt HODO uit tegen Weerdinge, aanvang van deze wedstrijd op sportpark de Luwte te Weerdinge is 14.00 uur. Man van de wedstrijd: Gijs Kroezen.