NEC Delfzijl langs tiental van SC Elim

Elim – Tweedeklasser NEC Delfzijl heeft zichzelf een prima dienst bewezen door op eigen veld met 3-1 van SC Elim te winnen. Een mooie opsteker na de overwinning van een week eerder bij DZOH. De gasten moesten het na amper een kwart wedstrijd al met een mannetje minder doen omdat er rood werd getoond aan Raymon Koekoek.

Beide ploegen speelden aanvankelijk afwachtend en leken niet van zins om meteen al echt gas te geven. De eerste kansjes waren voor de Drenten, die de punten na twee nederlagen wel konden gebruiken. Koekoek dacht doelman Bas Westerhuis met een omhaal te verschalken en inzetten van Jay Doldersum en Daymen Doldersum hadden ook niet het gewenste effect.

Chris Klasens was dicht bij de openingstreffer toen hij goed anticipeerde op een vrije trap van Elsin Yilmaz. De kopbal van Klasens miste echter ook doel. Een schot van afstand dat Dion Zimmerman van zijn voet liet vertrekken werd door doelman Alex Padding onschadelijk gemaakt.

Enige ophef ontstond er toen Raymon Koekoek iets te gretig naar de benen van Niels Boersema dook. Scheidsrechter Kohler was onverbiddelijk en toonde de zondaar rechtstreeks rood. SC Elim moest een klein uur met tien man zien te overleven en de verwachting was dat NEC Delfzijl de numerieke meerderheid wel zou weten uit te buiten.

Dat pakte in eerste instantie el even anders uit. Uit een snelle spelhervatting van Mike Doldersum kwam de bal bij broer Daymen terecht. Die wist Westerhuis het nakijken te geven en zo kon het gebeuren dat niet de gastheren, maar SC Elim het spel op de wagen wist te zetten: 0-1. Met wat meer fortuin had de thuisclub de opgelopen schade snel weg kunnen poetsen, mar de afstemming was er op dat moment nog niet.

Tumult was er opnieuw toen een van de broers Doldersum het gras van dichtbij leek te bestuderen. Er was geen bal in de buurt en hoe de Drent tegen de vlakte was gegaan werd niet duidelijk. Scheidsrechter Kohler kon niets uitrichten, want ook hij had het voorval niet waargenomen. NEC Delfzijl trok de teugels nog wat strakker aan en wilde de gelijkmaker nog voor de rust aangetekend hebben. De mogelijkheden daartoe waren er, de afronding bleef achterwege.

Het bekende vaatje werd na de theepauze aangeslagen, maar de eerste kans was andermaal voor SC Elim. Mike Doldersum kreeg het echter niet voorelkaar om Westerhuis het nakijken te geven. Het volgende opstootje was korte tijd later een feit, waarbij er hoofdrollen waren voor Elsin Yilmaz en Emiel Njagul. Beide heren kregen geel voorgehouden.

NEC Delfzijl moest nog meer druk uitoefenen en gaf daarmee wel ruimte weg. Daar dook meerdere keren een speler van SC Elim in, maar schade vloeide er niet uit voort. Na iets minder dan een uur spelen viel de gelijkmaker dan toch. Samir Ennaciri toonde zich een goed aangever en Dion Zimmerman mikte het speeltuig tegen het nylon: 1-1. De voorsprong liet niet lang op zich wachten. SC Elim sloeg aan het knoeien en Zimmerman kreeg andermaal de gelegenheid om zijn handtekening onder een doelpunt te laten zetten: 2-1.

Het sierde SC Elim dat het weigerde te capituleren, de ploeg bleef de weg naar het doel van Westerhuis zoeken, maar moest nu wel heel erg oppassen dat het niet in het Delfzijlster mes zou lopen. Zimmerman had zich onsterfelijk kunnen maken door een loepzuivere hattrick te scoren, maar padding bokste de inzet naast. De gasten speelden in hun jacht op de gelijkmaker steeds haastiger en slordiger.

De tijd werd de grootste vijand voor trainer Benjamins en zijn mannen. De oefenmeester kreeg zelfs nog geel toen hij het tijdrekken van NEC Delfzijl teveel vond worden. Hij liet dat richting leidsman weten en die was daar niet van gediend. Uoteindelijk was het Samir Ennaciri die de eindstand in de ultieme slotfase op 3-1 wist te bepalen. Het had de Delfzijlsters de nodige moeite gekost tegen een eker niet slecht spelend SC Elim, maar de punten bleven in eigen huis.

* NEC Delfzijl – SC Elim 3-1 (0-1). Daymen Doldersum 0-1; Dion Zimmerman 1-1; Dion Zimmerman 2-1; Samir Ennaciri 3-1 (foto:razende reporter).

Geef een reactie