Noordscheschut wint bij Drachtster Boys

Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut met 0 – 1 gewonnen van één van de koplopers op de nog prille ranglijst van de 1e Klasse E, Drachtster Boys. Waar de equipe van Marc van Meel vorige week na een matige pot tegen v.v. Winsum met lege handen achterbleef, stond men vandaag aan de gelukkige kant van de score. Robin Sikken tekende diep in de tweede helft voor de enige en dus winnende treffer van een gezapige voetbalmiddag.

Noordscheschut verscheen vandaag in een andere samenstelling aan de aftrap dan de voorbije weken. Nog steeds zonder de geblesseerden Melvin Mol en Kevin van Dalen, mochten deze speelronde Danny Kiekebelt en Robin Sikken hun opwachting maken vanaf het beginsignaal. De wedstrijd begon afwachtend van beide zijden. Drachtster Boys koos voor een afwachtende tactiek en liet Noordscheschut komen. Noordscheschut wist niet wat het met de geboden ruimte moest doen, en men koos te vaak voor een risicoloos balletje terug of breed, in plaats van het zoeken van de aanval. Kansen waren er niet of nauwelijks, er ging aan beide zijden veel mis. Nick Koster, vandaag geposteerd op het middenveld, dook enkele malen gevaarlijk op voor het doel van de gastheren. De eerste keer kwam Koster een teenlengte tekort, bij de tweede poging kopte Koster het speeltuig, na een sierlijke duik, net langs de verkeerde zijde van het aluminium. Aan de andere zijde was een zachte kopbal van Rob Schokker een simpele prooi voor Wiebe Zinger. Wie dacht dat het spel gedurende de eerste helft zou verbeteren, kwam bedrogen uit. Een poging van afstand van Kiekebelt ontbeerde de nodige kracht. De grootste kans van de eerste helft was voor de thuisploeg. Een aanvaller van Drachtster Boys kreeg vrije doorgang over de rechterflank, trok naar binnen en drukte af, Zinger hield echter zijn doel schoon met een katachtige reflex in de korte hoek. Op slag van rust zorgde Koster voor het laatste wapenfeit van de povere eerste helft. Koster kwam andermaal een teenlengte tekort om krachtig af te drukken, dit bood de sluitpost van de gastheren de kans om het leer tijdig voor de doellijn weg te plukken.

De tweede helft eenzelfde spelbeeld als de eerste helft. De thuisploeg liet Noordscheschut aan de bal, maar ondanks dat men het probeerde kon men weinig profiteren van het vele balbezit. Een schot van Koster belandde in de handen van de keeper. Aan de andere zijde verdween een kopbal van Schokker over het doel van Zinger. Na ruim een uur spelen mikte Drachtster Boys opnieuw over, ditmaal na het uitspelen van een kortgenomen corner. Een minuut later was Sikken dichtbij de openingstreffer. Zijn snoeiharde kopbal kon met moeite worden gekeerd. De rebound van diezelfde Sikken verdween huizenhoog over en had op het WK rugby in Japan zeker drie punten opgeleverd. In minuut 77 was het dan toch raak. De ingevallen Rijnald Vos legde het leer panklaar voor de andermaal instormende Sikken, die op zijn beurt snoeihard binnenschoot, 0 – 1. Na deze treffer ontwaakte Drachtster Boys en men ging naarstig op jacht naar de gelijkmaker. Er ontstond flinke druk op het doel van Zinger. Maar met enkele weergaloze reddingen en een spreekwoordelijk engeltje op lat werd de gelijkmaker voorkomen. Na ruim vijf minuten blessuretijd, en extra billenknijpen voor alles en iedereen die Noordscheschut een warm hart toedroeg, vond de leidsman het welletjes geweest en blies de wedstrijd ten einde.

Noordscheschut vandaag de gelukkige in het matte treffen tegen Drachtster Boys. De drie punten vandaag puur op karakter en als beloning voor het collectief. Zonder echt goed te spelen, en in de kaart gespeeld door het strijdplan van Drachtster Boys, keerden de Schutters voldaan huiswaarts.