Column

Kantlijn: Bruno Bruins, ziekenhuissloper en flapdrol, prijst Treant

Deze iSay moet voorkomen dat ik hartfalen en galstenen ontwikkel. Mijn gal moet er uit en die gaat vandaag richting de grootste flapdrol in het kabinet Rutte: VVD-er en minister voor Medische zorg Bruno Bruins.

Door Frits Kappers

RTV Drenthe meldt dat Bruins de Treantzorggroep complimenteert met de sluiting van de SEH-afdelingen en impliciet dus ook met het besluit 500 medewerkers eruit te gooien. Ze noemen het anders, maar het is wat het is. Zo’n minister, die er als baas bij het UWV ook al een verschrikkelijke puinhoop van maakte, verdient de kwalificatie FLAPDROL. In chocoladeletters geschreven. Van het niveau champions league. Een topper van een flapdrol.

Hij laat er meteen mee zien wat de overheid wil. Zo weinig mogelijk verantwoordelijkheid nemen voor de samenleving. De markt gaat zijn gang maar lekker, zolang Bruno zich maar niet hoeft in te spannen er iets van te begrijpen. Wie hem gezien heeft bij Jinek in de discussie over de nieuwe wet Big II weet wat ik bedoel. Je zag een kluns, die schaamteloos etaleerde absoluut niet te weten waar hij het over had. Niet vreemd voor een VVD-minister. In het vorige kabinet liet de staatssecretaris van onderwijs Sander Dekker al zien niet te kunnen rekenen. Het rotten van de vis begint altíjd bij de kop.

Helaas steunen coalitiegenoten CDA, CU en D66 dit slopersbeleid, maar moet ook geconstateerd worden dat vanuit de PvdA zelden verzet plaats vindt. Wij hebben in Hoogeveen tegen een almachtig en boosaardig gezondheidsbeleid gevochten en helaas moet ik constateren dat die strijd onmogelijk te winnen was. Rest ons slechts om te zorgen dat we de zorg krijgen die wij zelf wensen op de plek die wij zelf verkiezen.

Dat laatste wordt ook steeds lastiger, maar daarover later. Voor nu eindig ik met de slotzin van het ooit zo populaire programma Spaan en Vermeegen VUILNISMAN MAG DEZE ZAK OOK MEE?

Geef een reactie

Aankomende evenementen