Arrestatieteam houd twee minderjarigen aan

Hoogeveen – Naar aanleiding van een verontrustende melding die bij de politie binnen kwam, heeft de politie  maandag 30 september 2019 twee minderjarige verdachten aangehouden in Emmen en Hoogeveen.

Maandag morgen heeft de een melding gekregen dat er via social media gedreigd werd met een plegen van een misdrijf met hoogstwaarschijnlijk een vuurwapen. Dit bericht was voor de politie aanleiding genoeg om direct met meerdere interne disciplines de melding hoog op te pakken. De politie heeft direct achterhaald welk persoon er achter het social media account zat, en kwam ze erachter dat er nog een persoon bij betrokken was.

Binnen zeer korte tijd is de politie achter de personalia en woonadres gekomen van de betrokken personen die achter het bericht op social media zaten. Het arrestatieteam van de politie heeft op twee locaties (Hoogeveen en Emmen) aanhoudingen en doorzoekingen verricht. Bij één van de personen is in de woning een nep vuurwapen aangetroffen, waarmee gedreigd was tot het plegen van een misdrijf.

Dit soort verontrustende meldingen, ook via social media, pakt de politie altijd serieus op! Houd er rekening mee wat voor impact jouw bericht kan hebben. Ook bij ‘’nep vuurwapens’’ kan de politie optreden als zijnde het een echt vuurwapen is.

Via onderstaande link staat meer informatie over nepvuurwapens/speelgoedwapens: https://www.politie.nl/themas/nepvuurwapens.html

Deel dit bericht!

Geef een antwoord