SP: 500 banen ziekenhuizen Treant moeten behouden blijven

Hoogeveen – De drie ziekenhuizen van de Treant Zorggroep in Drenthe en Groningen hebben medegedeeld dat er 500 banen zullen verdwijnen bij de zorggroep. Een totaal onbegrijpelijk besluit in een tijd van toenemende vergrijzing en grote personeelstekorten in de zorg.

Volgens Treant is deze ontslagronde een logisch gevolg van het dalende aantal patiënten in hun ziekenhuizen. ‘Bizar! Eerst besluit Treant om afdelingen van ziekenhuizen te sluiten, zo is  de acute verloskunde uit Hoogeveen en Stadskanaal verdwenen. Vervolgens constateert men dat het aantal patiënten afneemt. Dit had toch iedereen kunnen verwachten. Helaas zijn 500 medewerkers van de ziekenhuizen hier nu de dupe van’, zegt Henk van Gerven, Tweede Kamerlid van de SP.

Volgens de SP moet de ziekenhuiszorg in Noord-Nederland niet afgebouwd worden maar moeten we daar juist investeren. Zo stellen we voor de acute verloskunde terug te brengen en om in zowel Stadskanaal als Hoogeveen weer een volledig ziekenhuis te realiseren. Met het weer openen van deze belangrijke afdelingen kunnen de banen die nu geschrapt dreigen te worden behouden blijven én blijft voor de inwoners de ziekenhuiszorg dichtbij beschikbaar.

Deel dit bericht!

3 gedachten over “SP: 500 banen ziekenhuizen Treant moeten behouden blijven

 • 2 oktober 2019 om 16:37
  Permalink

  De waarheid is dat het Treant bestuur probeert nog zoveel mogelijk hun eigen zakken te vullen voordat ze de boel laten klappen. Personeel wil niet eens meer daar werken door wan beleid van het bestuur. Ofwel de mensen die in het bestuur zitten zouden nooit meer een bestuurdersfunctie mogen kunnen krijgen. Je doet toch iets goed fout als patiënten die van zorg afhankelijk zijn bij jou als grootste zorgverlener in de buurt weglopen.

 • 4 oktober 2019 om 10:24
  Permalink

  De SP heeft er niets meer over te zeggen, het is niet meer in handen van de overheid. Het moest een vrije markt worden en ja ook dat heeft gevolgen maar dat is de keerzijde van de medaille waar de politiek niet naar kijkt. De politiek heeft er alleen belang bij er uiteindelijk zelf beter van te worden aan het einde van de rit hetzij door aandelen of investeringsmaatschappijen waar ze stiekem onderdeel van uitmaken

 • 6 oktober 2019 om 11:29
  Permalink

  En wederom wordt de zorgverlening in Bethesda met gebruik van valse voorwendselen afgebroken en verdwijnen er arbeidsplaatsen.

  Wat is er aan de hand?

  2 oktober schreef minister Bruins een “Kamerbrief over de toekomst van de ziekenhuiszorg in Drenthe en Zuidoost Groningen”. https://www.rijksoverheid.nl/binaries/rijksoverheid/documenten/kamerstukken/2019/10/02/kamerbrief-over-de-toekomst-van-de-ziekenhuiszorg-in-drenthe-en-zuidoost-groningen/kamerbrief-over-de-toekomst-van-de-ziekenhuiszorg-in-drenthe-en-zuidoost-groningen.pdf

  In deze brief schrijft de minister: ” De partijen die de afgelopen maanden hebben meegedacht en meegewerkt aan de invulling van de plannen voor acute zorg zijn naast de partijen die in het regieteam zitten ook de andere omliggende ziekenhuizen zoals de Isala Klinieken en het Martini Ziekenhuis, Acute Zorgnetwerk Noord Nederland (AZNN) en het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ).”

  In de uitgewerkte plannen staat o.a. :
  * De 24/7 ziekenhuiszorg wordt geconcentreerd in Assen, Emmen, Scheemda en Meppel. Daarbij gaat het onder meer om spoedopnames, acute operaties en diagnoses met een hoge waarschijnlijkheid van opname. Op deze locaties komen meer bedden om het grotere aantal patiënten op te kunnen vangen.
  *Voor levensbedreigende situaties kunnen patiënten uit de regio Drenthe en Zuidoost-Groningen terecht bij de afdelingen spoedeisende hulp in Assen, Emmen, Meppel en Scheemda.
  *In Assen, Emmen, Scheemda en Meppel zullen er 24/7 een SEH zijn.
  *Voor levensbedreigende situaties kunnen patiënten uit de regio Drenthe en Zuidoost-Groningen terecht bij de afdelingen spoedeisende hulp in Assen, Emmen, Meppel en Scheemda.

  Op basis van bovenstaande vindt men het gerechtvaardigd dat de SEH in Hoogeveen wordt opgeheven. In Meppel wordt immers volgens de minister 24/7 spoedzorg geboden?

  In de praktijk is daarvan echter geen sprake volgens in het verzorgingsgebied Isala Diaconessenhuis Meppel gevestigde huisartsen.

  De minister schrijft dus dat de SEH in Hoogeveen gesloten kan worden omdat ook in Meppel 24/7 Spoedzorg wordt geboden. Volgens de huisartsen wordt in Meppel geen 24/7 Spoedzorg geboden. Ik heb geen enkele reden te twijfelen aan de beweringen van deze huisartsen.

  Als de minister zijn zin krijgt dan zit Hoogeveen straks zonder SEH maar kunnen wij Hoogeveners volgens de huisartsen ook niet 24/7 in Meppel aankloppen.

  Ik vind het verschil tussen de papieren waarheid van de minister en de praktijkervaring van de huisartsen zeer verontrustend. Wij Hoogeveners worden, door het opheffen van de SEH in Hoogeveen en het ontbreken van een in de praktijk ontbreken van een 24/7 SEH in Meppel, verstoken van de juiste spoedzorg. De SEH in Hoogeveen wordt door Treant, wederom op basis van valse voorwendselen, opgedoekt. Dit deed mij besluiten een brief aan de Commissie VWS van de tweede kamer te schrijven. https://t.co/tzngYsZyvn?amp=1

  Het lijkt me wenselijk dat wij Hoogeveners ons nogmaals laten horen. Mijn verzoek aan een ieder is dan ook: Kopieer mijn brief en voorzie die van je eigen persoonlijke gegevens en mail die naar Cie.VWS@tweedekamer.nl. Uiteraard kan je ook een door jezelf opgestelde brief schrijven. Als we maar van ons laten horen!

  ALS WIJ ONS NU STIL HOUDEN WORDEN WE NIET GEHOORD EN ZITTEN WE IN NOORDOOST OVERIJSSEL EN ZUIDWEST DRENTHE ZONDER DE JUISTE (SPOED)ZORG!

  Laten e ons dat welgevallen? Nee toch?

Geef een antwoord