Grote stijging populariteit alcoholvrij bier onder Drenten

Hoogeveen –  – Nederland drinkt steeds vaker alcoholvrij bier. Zo kiest 46,6% van de Nederlanders vaker voor een alcoholvrije variant ten opzichte van drie jaar geleden. In Drenthe is de groei het sterkst, zo blijkt verder het Bobtoberfest-onderzoek van Feestkleding365.nl, naar aanleiding van 30 jaar alcoholvrij bier op het Duitse Oktoberfest.

Alcoholvrij bier populair in Drenthe

Zo’n tweederde van de bierliefhebbers uit Drenthe (65,4%) geeft aan vandaag de dag vaker voor alcoholvrij bier te kiezen ten opzichte van drie jaar geleden. Ook in Overijssel (53,9%) en Gelderland (52,1%) is een bovengemiddelde groei te zien.

Ondanks de grootste groei qua populariteit, zijn niet alle Drenten overtuigd van de alcoholvrije variant. 20,6% van de de Drenten geeft namelijk aan dat zij evenveel drinken als drie jaar terug, een ander deel (15%) geeft aan dat zij juist minder vaak voor alcoholvrij bier kiezen.

Vrouwen kiezen vaker voor alcoholvrij

De grootste groei qua populariteit van alcoholvrij bier is zichtbaar onder vrouwen. Liefst 49% van de vrouwen drinkt vaker alcoholvrij bier in vergelijking met drie jaar geleden. Ook bij mannen is een flinke stijging te zien, maar ligt het percentage met 43,3% wel iets lager.

Hertog Jan populairste bier in Drenthe

Ook werden Nederlanders gevraagd naar hun favoriete reguliere biermerk. Uit het onderzoek blijkt dat Drenten over het algemeen de voorkeur hebben voor Hertog Jan bier. 30,6% van hen geeft namelijk aan dat zij het liefst bier van dit merk drinken. Heineken staat op de tweede plaats: 18,4% van de mensen uit Drenthe drinkt dit het liefst. Ook Grolsch staat in de top drie van populairste biermerken in de provincie (10,2%).

 

Meer informatie over het onderzoek is in te zien via: https://www.feestkleding365.nl/bobtoberfest

 

Deel dit bericht!

Een gedachte over “Grote stijging populariteit alcoholvrij bier onder Drenten

  • 6 oktober 2019 om 00:41
    Permalink

    Als de prijs van alcoholvrij bier gelijk zou zijn aan die van gewoon bier werd het denk ik nog vaker gedronken. Nu ligt de prijs een stuk hoger!

Geef een antwoord