RSG Wolfsbos haalt € 2.830,- op voor goede doelen tijdens Cascaderun

Hoogeveen – In april liepen ruim 120 leerlingen en collega’s van RSG Wolfsbos mee aan de Hoogeveense Cascaderun. De school betaalde de deelnamekosten. In ruil daarvoor zochten de deelnemers sponsoren om geld bij elkaar te lopen voor Unicef, Kika en Stichting Leergeld Hoogeveen. De opbrengst van € 2.830,- is overhandigd aan de vertegenwoordigers van de goede doelen.

Unicef, Kika en Stichting Leergeld Hoogeveen

De totale opbrengst wordt verdeeld onder de goede doelen Kika en Unicef en Stichting Leergeld Hoogeveen. Docent Eduard Botter licht toe: “Deze organisaties zijn speciaal uitgekozen omdat ze zich inzetten voor kinderen. Zo zijn er ook in Hoogeveen kinderen die om financiële redenen niet mee kunnen doen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Stichting Leergeld Hoogeveen biedt deze kinderen kansen om wel te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Dit is één van de manieren waarop leerlingen en personeel van RSG Wolfsbos zich inzet voor de samenleving en daar zijn we trots op.” Afgelopen week mochten de vertegenwoordigers Roelien van der Haar (Unicef), Erik ten Caat-Engels (Kika), Marga Rouwhorst en Akke Hoekstra (Stichting Leergeld Hoogeveen) de cheque in ontvangst nemen uit handen van een aantal leerlingen, Ina Hut en Eduard Botter.
Gezonde school
RSG Wolfsbos heeft dit jaar voor de twaalfde keer meegedaan aan de Cascaderun. Ina Hut, coördinator van de Cascaderun op RSG Wolfsbos vertelt enthousiast: “(Hard)lopen is gezond en dat vinden we als school heel belangrijk. Om onze lopers te stimuleren, stellen we prijzen beschikbaar voor degenen die het meeste geld voor de goede doelen binnen haalt. Ruth IJmker haalde een bedrag op van € 175,- en Robin Kikkert liep € 137,- bij elkaar. Beide leerlingen worden beloond met een bioscoopbon. Een mooie afsluiting van een geslaagde Cascaderun!”

Deel dit bericht!

Geef een antwoord