Algemeen

Echtpaar De Vries-Moman 60 jaar getrouwd

Hoogeveen – Albert (84) en Siena de Vries-Moman (81) waren 30 september 60 getrouwd. Namens de Gemeente Hoogeveen bracht Wethouder Jacob van der Heide hun de gelukswensen. Ook Paleis Noordeinde was hun niet vergeten. “30 graden was het 60 jaar geleden toen we trouwden”, aldus Albert. “Ja en dan praten ze er nu over dat de temperaturen omhoog gaan en al dat gedoe met stikstof enzo, toen was het echt warm”, glundert Siena.

Albert is geboren in Westerbork en komt uit een gezin van 2 en Siena is geboren in Hollandscheveld en komt uit een gezin van 12 kinderen. Ze hebben elkaar leren kennen zoals zovelen op de Hoofdstraat in Hoogeveen. Na 3 jaar verkering zijn ze op 30 september 1959 getrouwd.

Hun eerste woning was een zelf gebouwde salonwagen, deze stond op het erf van familie die woonde op het oude krakeel. Na de geboorte van hun eerste kind, zijn ze verhuisd naar Hollandscheveld, waar hun 2e kind werd geboren. Later zijn ze verhuisd naar Hoogeveen. Inmiddels zijn zijn ze gelukkige grootouders en overgrootouders van 6 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen.

Albert heeft bij verschillende bouwbedrijven gewerkt als timmerman. Sinds 1968 was Albert werkzaam  bij de “GSW” in Hoogeveen (Gemeentelijke Sociale Werkvoorziening) als werkleider bij de afbraak, later bij de opbouw en heeft hier bijna 25 jaar gewerkt. In september 1991 is Albert met vervroegd pensioen gegaan. Siena heeft nog enkele jaren bij Philips gewerkt.

Albert en Siena zijn tegenwoordig nog regelmatig te vinden in diverse kringloopwinkels en op rommelmarkten om van hun gezamenlijke hobby te genieten.

Geef een reactie