Goede seizoenstart voor Sidokwan

Hoogeveen – Zondag opende taekwondo team Sidokwan het nieuwe seizoen in Aarschot België. Het Hoogeveense taekwondo team scoorde dan ook goed met acht prijzen. Twee bronzen, vijf zilveren en één gouden medaille.

De gouden medaille viel te verdelen tussen de broers Kevin en Brian Prent.  Beiden kwamen zondag in dezelfde gewichtsklasse tot 87 kilogram uit.  Zowel Brian als Kevin  wonnen de halve finale. Uiteraard hebben beiden niet de finale tegen elkaar gevochten en was het dit keer de beurt aan Kevin om de gouden medaille in ontvangst te nemen. De broertjes Delano en Djayden openden het toernooi. Delano behaalde een bronzen plak , Djayden viel buiten de prijzen ondanks hij drie partijen goed gevochten had. De laatste vechter van de dag was Chris kloppenberg. Chris is eerste jaar junior en won dit toernooi een goede zilveren medaille. Chris begon zijn eerste partij niet sterk en stond snel achter met nul tegen zes. In de derde ronde werkte hij de achterstand weg en kwam zelfs op voor sprong met 10 tegen 9. In de laatste seconde viel de Hoogevener waardoor de stand op tien tegen tien Kwam. In de extra ronde scoorde Chris de golden point en  won hiermee zijn partij.

De halve finale tegen Geerts was met 20 tegen 1 een makkie. In de finale moest Chris alles uit de kast halen om te scoren tegen de sterke Akgul. Akgul was uiteindelijk met 12 tegen 16 de sterkste. Teamgenoten Inas Bengrad, Lieke Heling en Maurice Hof waren ook goed voor een zilveren medaille. Kim Kloppenberg kwam tegen Chaslamdis één punt te kort, 16 tegen 17 en moest genoegen nemen met brons. Damian van Duivenbode vocht een erg spectaculaire partij in hoog tempo. Damian trof in de eerste ronde de Belg Le Bate vol op het hoofd met een draai trap techniek.  De Belgische scheidsrechter vergat  hem uit te tellen waardoor Le Bate genoeg tijd kreeg om te herstellen en hierdoor verder kon vechten. Damian  heeft dan wel geen prijs gewonnen maar voor hem kon de dag niet meer stuk.