Zaterdag 5 oktober Duurzame Modedag bij Het Goed

Hoogeveen – Onder het motto ‘Duurzaam staat je goed’ organiseert kringloopwarenhuis Het Goed zaterdag 5 oktober unieke modeshows in alle vestigingen. Hierbij wordt alleen maar tweedehands kleding geshowd uit de eigen assortiment. De duurzame modeshows maken deel uit van de Duurzame Modedag ter gelegenheid van de Nationale Kringloopdag. Met deze shows haakt Het Goed ook in op de Dutch Sustainable Fashion week van 5 tot en met 14 oktober.

Wat is de gedachte achter Duurzame Mode Dag? Wat je draagt heeft niet alleen invloed op hoe je je voelt en overkomt, maar ook op hoe het gaat met de wereld. Door kleding langer te (her)gebruiken help je de wereld duurzamer te maken. Het Goed wil laten zien hoe goed je dat kunt doen.

Duurzame mode helpt

Hoe belangrijk is aandacht voor duurzame mode? De kledingindustrie behoort tot de meest vervuilende bedrijfstakken ter wereld. Een kwart van alle pesticiden in de landbouw wordt gebruikt in de katoenteelt. Voor de productie van kleding zijn enorme hoeveelheden water nodig. Textiel is goed voor tien procent van de wereldwijde CO2-uitstoot. Bijna de helft van de afvalwaterproblemen in de wereld heeft te maken met de textielproductie. Een zesde van de wereldbevolking werkt in de kledingindustrie, met name in ontwikkelingslanden tegen lage lonen. Onderwijl neemt de kledingconsumptie toe. Wereldwijd staat de teller op zo’n 100 miljard nieuwe kledingstukken per jaar. Die kledingstukken dragen we de helft minder lang dan 15 jaar geleden. Terwijl ze nog heel goed zijn her te gebruiken. Hier maakt Het Goed zich hard voor.

Bijzondere outfit hoeft niet nieuw te zijn

Het Goed nodigt iedereen uit om met eigen ogen te zien dat een bijzondere outfit niet nieuw hoeft te zijn. Tijdens de modeshows kun je inspiratie opdoen, ervoor of erna kun je zelf in de kledingrekken en bij de accessoires de meest bijzondere ontdekkingen doen (en voor een vriendelijk prijsje op de kop tikken). Voor dames, heren en kinderen. Duurzaam staat iedereen goed.

Nog meer leuke activiteiten!

We vieren de duurzame modedag ter gelegenheid van de Nationale Kringloopdag op 5 oktober. Dat betekent dat er behalve modeshow(s) nog veel meer te doen is in onze vestigingen. Voor informatie over de andere activiteiten op 5 oktober kun je het best de Facebookpagina’s van de vestigingen checken.

Aanvangstijden modeshows

Het Goed Hoogeveen 12.00 uur Kanaalweg 2 Hoogeveen

Deel dit bericht!

Geef een antwoord