Hollandscheveld veilig na winst in derby

Hollandscheveld heeft zich veilig gespeeld met een 2-1 overwinning op buurman Scn en kan zich dus rustig gaan voorbereiden op de laatste wedstrijd tegen FDS.

Vanaf minuut 1 was het duidelijk dat het al gedegradeerde Scn de derby gewoon wilde winnen, het was dan ook de ploeg uit nieuwlande dat het beste uit de start blokken kwam. De eerste kans kwam na 5 minuten spelen was het de rechter spits van Scn die vrij kon uit halen na een goede individuele actie. Hij trof alleen Lennard Vos op zijn pad die de bal goed uit de korte hoek wist te halen. Even later kreeg Hollandscheveld een kans via een vrije bal die werd genomen door Maykel Mol en panklaar op het hoofd bij Jeroen Everts legde, maar helaas ging zijn kopbal rakelings voorlangs. Scn dat het middenveld in handen had kreeg nog wel een aantal kleine kansen, maar heel gevaarlijk werd het niet. Met een slechte eerste helft van Hollandscheveld kant ging beide ploegen de kleedkamer in voor de rust.

2e helft
Na de thee ging Hollandscheveld iets beter spelen en kreeg het ook via Mathijs Snippe en Brian Okken over de flanken ruimte om te voetballen. Snippe die net terug was van een Hamstring blessure moest er helaas na 60 minuten af met waarschijnlijk weer dezelfde blessure. In de 64e minuut was het een steekbal op Mike de Jonge die goed aannam en naast hem de meegelopen Jeroen Everts zag en die schoot de bal beheerst tegen de touwen. Enkele minuten later was het weer Jeroen Everts die op rechts 3 man van Scn voorbij speelde en op de achterlijn de bal nog voor gaf op Lars Lip die de bal in een bijna leeg doel kon binnen schieten. Na deze 2-0 leek het of Hollandscheveld terug ging lopen en zo Scn de kans gaf om nog tot een aantal kansen te komen. In de 85e minuut was het Brian Marissen die van een kleine 25 meter de bal snoeihard in de rechterbovenhoek schoot. Na deze goal ging Scn op zoek naar de gelijkmaker, maar helaas voor de gasten kwam het niet verder dan die ene goal.
Met deze zege verzekerde Hollandscheveld zich van klasse behoud en nam het afscheid van Jeroen Everts de nog maar 25 jarige speler gaat een stapje lager spelen in het 5e elftal. Volgende week gaat Hollandscheveld op bezoek bij FDS die al nacompetitie moet spelen om in de 3e klasse te blijven.

Man vd wedstrijd : Jeroen Everts