Noordscheschut verliest in matig duel van Winsum

Noordscheschut – Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen verloren. Na de voortvarende start vorige week in en tegen Balk, ging de equipe van oefenmeester Marc van Meel in de tweede speelronde de bietenbrug op. In een slordige wedstrijd was van goed voetbal geen moment sprake, bleken kansen een schaarste en kwamen de gasten uit Winsum als de gelukkige winnaar uit de strijd.

Nadat Roy Hooijer in aanloop van de wedstrijd werd gehuldigd voor het spelen van zijn driehonderdste wedstrijd in het vlaggenschip, begon het treffen tussen Noordscheschut en Winsum onder druilerige, herfstachtige omstandigheden. De thuisploeg trad aan zonder de geblesseerde Kevin van Dalen en Melvin Mol. Het eerste wapenfeit was voor de gasten. In de 8e minuut moest doelman Wiebe Zinger handelend optreden. Zinger pakte het leer klemvast na een voorzet vanaf de flank. In de 23e minuut kwam Winsum opnieuw dicht bij het doel van Zinger, ditmaal scheerde een voorzet aan alles en iedereen voorbij. Tot dan toe viel er deze middag bar weinig te beleven binnen de kalklijnen. Er werd veelvuldig balverlies geleden, mede door het gladde veld. En de thuisploeg was vooralsnog niet bij machte om een bres te slaan in de Winsummer-defensie. Ook de bezoekers speelden niet veel klaar. In de 28e minuut kon Zinger gemakkelijk redding brengen op een kopbal. Enkele minuten later claimde Noordscheschut een penalty, vanwege vermeend duwen, maar de leidsman vond dit niet voldoende om een strafschop toe te kennen. In het resterende deel van de eerste helft waren er verder weinig enerverende momenten voor de beide doelen. Het spel golfde openneer, zonder ook maar een kans te creëren.

Zo gezapig als de eerste helft verliep, zo flitsend ging de tweede helft van start. In de eerste minuut na rust kopte Thomas Kauw het speeltuig achter Zinger. Deze treffer had echter nooit goedgekeurd mogen worden, want de speler in kwestie stond bijna twee meter buitenspel. Dit werd door de neutrale grensrechter anders beoordeeld, zodoende keek Noordscheschut tegen een 0 – 1 achterstand aan. In de 54e minuut was Winsum dicht bij een verdubbeling van de score. Een voorzet vanaf de zijkant spatte uiteen op de kruising. Na een uur spelen poogde Van Meel het tij te keren middels een dubbele wissel. Marco Hartman en Lauren Lanning werden vervangen door Danny Kiekebelt en Robin Sikken. Noordscheschut ging naarstig op jacht naar de gelijkmaker. Een minuut later was Dennis Hooijer dichtbij. Een afstandsschot werd gedragen door de wind en de sluitpost van Winsum wist met enige moeite het leer over de deklat te tikken. Een kwartier voor tijd zette Van Meel ook zijn derde en laatste wissel in, Aron Boer verving Sander Hartman. Noordscheschut ging vanaf dit moment meer risico leggen in het spel, stormram Sikken werd naar de frontlinie gedirigeerd. Dit resulteerde al spoedig in een hachelijk moment voor het doel van Winsum. De keeper had grote moeite om het speeltuig klemvast te krijgen, Danny Bouwman was echter niet bij machte om de losgelaten bal tussen de palen te werken. Ondanks de goede bedoelingen slaagde Noordscheschut er niet in om de bezoekers te doen wankelen. Sterker nog, door zelf extra risico’s te nemen ontstonden er mogelijkheden voor de gasten. In de 84e minuut scheerde een afstandsschot rakelings over het doel van Zinger. Noordscheschut knokte voor wat het waard was in de slotfase. Men creëerde enkele corners, maar de vlijmscherpe counters van de opponent zorgen voor de grootste dreiging. In blessuretijd kreeg Winsum de grootste kans om de wedstrijd te beslissen, maar deze grote mogelijkheid werd om zeep geholpen.

Na negentig weinig enerverende en regenachtige speelminuten stapte Winsum uiteindelijk als winnaar van het veld, in een duel die eigenlijk geen winnaar verdiende.

Man van de wedstrijd: geen.

Noordscheschut – Winsum 0 – 1 (0 – 0)

Opstelling Noordscheschut: Zinger; R. Hooijer, Veldman, Kamping, Lanning (60. Sikken); S. Hartman (75. Boer), Bouwman, Kroezen, D. Hooijer; M. Hartman (60. Kiekebelt) en Koster.