Jubileumdag Triantha 60 jaar geslaagd

Hoogeveen – Afgelopen zaterdag 21 september vierde korfbalvereniging Thrianta het 60-jarig bestaan. Het was de gehele dag zonnig weer en dus kijkt Thrianta tevreden terug op deze feestelijke dag. Vrijwilligers hadden de dag ervoor al de kantine ingericht en tenten opgezet, zodat de jubileumdag perfect van start kon gaan.

Alle ploegen van jong tot oud speelden deze dag een thuiswedstrijd. Daardoor was het al om 9.00 uur gezellig druk op het veld aan de Terpweg. De selectie rondde het sportieve gedeelte deze dag af.
Verder was er van alles te doen. De activiteitencommissie had een middagprogramma bedacht voor d jeugdleden met levend bingo en cakes versieren. Ook stond de Zoembus op het veld met allerlei spelmateriaal voor de jongsten.

Toen om 15.00 uur de thuiswedstrijd van het eerste begon was het dan ook al erg druk. Er waren zelfs al een aantal oud-leden aanwezig om de huidige ploeg aan het werk te zien. De wedstrijdbal voor deze jubileumwedstrijd werd uitgereikt door mevrouw Zwiep en kleindochter Lisa. Een mooi gebaar dat zeer wordt gewaardeerd en aantoont dat korfbal en Thrianta is voor jong en oud.

Na de wedstrijden konden de aanwezigen genieten van een traditioneel Mexicaans buffet, verzorgd door Sportcafé De Twee Gezusters. Het was heerlijk en goed voor elkaar en het zorgde voor veel gezelligheid.
Na het buffet begon het feest. Veel meer oud-leden kwamen herinnering ophalen en delen en ook onze huidige leden genoten zichtbaar van al die drukte en gezelligheid. Onder meer dankzij de muzikale omlijsting van DJ Donny Thé van Soulclap uit Zwolle. Donny voelde de sfeer goed aan, mede omdat hij zelf als jeugdlid ook heeft gekorfbald bij Thrianta.

Op het einde van de avond haalde voorzitter Henk Zwiep herinneringen op aan 60 jaar Thrianta. Zo werden de actieve families bedankt die in de jaren 70 Thrianta hebben gered, het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi zijn gestart en de verhuizing naar het huidige complex in gang hebben gezet.
In de jaren 80 groeide Thrianta dankzij veel vrijwilligers naar een ledental van boven de 200 en in de jaren 90 reikte Thrianta tot grote sportieve hoogte met onder meer wedstrijden tegen landelijke topteams als Fortuna en DVO.

Tegenwoordig groeit Thrianta weer flink en lijkt de beroemde mijlpaal van 200 leden plots weer binnen handbereik dankzij de inzet van alle vrijwilligers. Ook is het genieten van de jonge en talentvolle seniorengroep en de twee juniorenteams die zich nu al inzetten voor de vereniging en laten zien een geelblauw hart te hebben.

Thrianta kijkt dan ook trots en met tevredenheid terug op de jubileumdag en op 60 jaar korfbal in Hoogeveen. Maar natuurlijk ook met een blik op de mooie toekomst die voor ons ligt. Met dank aan iedereen die Thrianta een warm hart toedraagt.

Geef een reactie