Rookruimtes in cafés, restaurants en andere horecagelegenheden definitief verbannen

Hoogeveen – Rookruimtes in cafés, restaurants en andere horecagelegenheden worden definitief verbannen. Er waren voorheen uitzonderingen maar die zijn ongeldig verklaard.

Clean Air Nederland (CAN) hoopt dat de rookruimtes verdwijnen. Daarom spande de anti-rookclub in 2016 een rechtszaak aan tegen de Nederlandse staat. De rookruimtes zijn sinds het ingaan van het rookverbod in de horeca de enige plek in restaurants en cafés en waar rokers hun rokertje mogen opsteken. De belangenvereniging van Nederlandse niet-rokers, de CAN spande een proces aan tegen de Staat om ook de laatste rookruimtes te verbieden.

Controle

De komende weken gaat de NVWA nog niet controleren of het verbod op rookruimtes in de horeca wordt nageleefd. “Handhaving van het verbod is praktisch niet van de ene op de andere dag in gang te zetten”, schrijft staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) aan de Tweede Kamer.

8 gedachten over “Rookruimtes in cafés, restaurants en andere horecagelegenheden definitief verbannen

 • 27 september 2019 om 12:42
  Permalink

  Is gepland voor 2022 volgens mij!
  Iedereen dan maar buiten voor de deur van horeca gelegenheden.

   • 27 september 2019 om 20:17
    Permalink

    Omdat binnen roken niet meer mogelijk is.
    Het laat wederom zien hoe geschift men in Nederland wordt.

 • 28 september 2019 om 21:16
  Permalink

  Ik ben zelf roker en vind dit absoluut niet geschift. Wel weet ik dat niet iedereen rookt, dus niet iedereen hoeft naar buiten. Ik sta liever buiten te roken dan in een rokershok wat al blauw van de rook staat.

  • 28 september 2019 om 23:00
   Permalink

   Ik zal ook niet in een stinkend rokershok gaan staan roken hoor Eddie maar ik bedoel met dat geschift zijn dat er best rekening met elkaar mag worden gehouden maar dat we in Nederland gewoon altijd doorslaan in alles. Bij buitensporten mag je ook al niet meer roken, alsof men niet zelf zo verstandig zal zijn om even achteruit te stappen zodat anderen niet ongevraagd mee moeten roken. Dat heeft gewoon met fatsoen te maken en hoeft niet voor mij of anderen te worden bepaald bij wet!

 • 28 september 2019 om 23:12
  Permalink

  Omdat niet iedereen even fatsoenlijk is als jij bent MMOf7 is het goed dat de wetgever regels stelt.

  • 29 september 2019 om 10:27
   Permalink

   Wat een domme reactie weer Gerard.
   Onze wetgever maakt veel te veel onzinnige regeltjes, moet je er dan maar vanuit gaan dat het grootste deel van de mensen geen fatsoen heeft en sigarettenrook in de gezichten van anderen blaast? Hoelang duurt het voordat er een wet komt dat ik zelfs niet meer in mijn eigen tuin mag roken omdat de buren daar last van zouden kunnen hebben?
   Straks komt er een wet dat je dikke gebreide sokken moet dragen in de auto als het vriest, koude voeten zouden minder goed kunnen reageren op de pedalen.
   Onzinnig maar ja in Nederland regelland weet je het maar nooit!

Geef een reactie