Verkeerscontrole levert 87 proces-verbaal op

Regio- Donderdag heeft de politie   in het kader van project EDWARD (European Day Without A Road Death) een controle gehouden waarbij de nadruk lag op afleiding in het verkeer.

Hierbij werd een gehuurde touringcar ingezet waar van uit collega’s het verkeer rondom de touringcar aanschouwden. Uit de gehele eenheid noord-Nederland reden collega’s in onopvallende voertuigen in de buurt van de touringcar om overtreders staande te houden. De controles vonden voornamelijk plaats op de A6, A7, A32 en de A28.

In totaal werd er 87x proces-verbaal opgemaakt waarvan 67x voor het vasthouden van een elektronisch apparaat onder het rijden. Daarnaast werd er bekeurd voor het onvoldoende afstand houden, onleesbare kentekenplaat, te donkere ruiten, snelheid, onnodige signalen geven, niet rechts houden, inhaalverbod vrachtwagens, geen voorrang verlenen, scherpe delen, rechts inhalen, gordeldraagplicht, ladingzekering en geen richting aangeven.

Op de A32 thv Oldeholtwolde werd er een 32 jarige automobilist uit Amersfoort aangehouden ivm het rijden met een ingevorderd rijbewijs en het rijden onder invloed van verdovende middelen. Project EDWARD

Deel dit bericht!

Geef een antwoord