Internationale sferen in de Tamboerpassage

Hoogeveen – Om de verbondenheid in Hoogeveen te vieren, organiseren de ondernemers van de Tamboerpassage samen met serviceclub Lions Hoogeveen en de Turkse en Molukse gemeenschap een multicultureel event op zaterdag 28 september a.s. Smullen van heerlijke Marokkaanse hapjes, gado gado uit Indonesië of köfte uit Turkije. Genieten van dans en muziek van de Molukken? Het kan allemaal op het  multicultureel festival.

GRENZELOOS GENIETEN

Na een succesvolle voorgaande edities in 2017 en 2018, staat het festival wederom in het teken van dans/muziek, kunst, eten en drinken uit alle windstreken. Voor de organisatie hebben de Lions Hoogeveen de handen ineen geslagen met de ondernemersvereniging van de Tamboerpassage en vertegenwoordigers van o.a. de Turkse en Molukse gemeenschap uit Hoogeveen.

Voorzitter van de festivalcommissie Yasar Eraslan vertelt: ‘Terugkijkend naar vorige jaren hebben we de succesvolle elementen behouden en nieuwe dingen zoals Foodtrucks toegevoegd. Het uitgangspunt blijft echter hetzelfde: we laten zien dat we met al onze verschillende achtergronden samen Hoogeveen vormen. En wat verbindt nu meer dan eten, drinken en plezier maken?’ Lions-lid en onderneemster Annemarie Veld deelt zijn mening: ‘De verschillende landen hebben zoveel lekkers te bieden. Het festival is een mooie manier om met elkaars hapjes, drankjes en culturen kennis te maken. Voor de Lions is het festival een terugkerend evenement om een bijdrage aan te leveren. We steken graag onze handen uit de mouwen als het gaat om verbondenheid en een betere samenleving’.

Naast het internationale eten en drinken zijn er in de Tamboerpassage en het plein voor de Tamboer ook kraampjes te vinden met informatie over de vaak bijzondere cultuur van de deelnemende landen. Rondom de passage zijn diverse foodtrucks geplaatst. Tijdens het multicultureel festival vindt ook de taartenbakwedstrijd Heel Hoogeveen Bakt plaats. ‘Of je voorkeur nu naar zoet of hartig uitgaat: het wordt een fantastische dag voor iedereen die van smullen en gezelligheid houdt. We sluiten de dag af met een spetterende afterparty’, vertelt Annemarie. ‘De organisatie heeft nog plaats voor deelnemers!’ voegt Yasar tot slot toe. ‘Je kunt je interesse kenbaar maken via de website www.multicultureelhoogeveen.nl.  Wil je meedoen aan Heel Hoogeveen Bakt stuur dan een berichtje naar detamboerpassage@gmail.com.

Het Multicultureel Festival vindt plaats op zaterdag 28 september van 10:00 tot 22:00 uur in en rondom de Tamboerpassage. De toegang is gratis.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord