Platform Financiële Redzaamheid start met bijzondere pilot

Hoogeveen – Aanstaande dinsdag 1 oktober vindt de kick off plaats van een bijzondere pilot waaraan Hoogeveen als 1 van de 5 gemeenten in het land deelneemt. De pilot is ontstaan vanuit een samenwerking tussen verschillende maatschappelijke organisaties en de banken die zijn verenigd binnen de NVB (Nederlandse Vereniging van Banken). Naast Hoogeveen gaat de pilot starten in Groningen, Den Haag, Deventer en Amsterdam. De pilot wordt uitgevoerd door het Platform Financiële Redzaamheid dat bestaat uit lokale Hoogeveense bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties die als gelijkwaardige partners werken aan een duurzame aanpak van geldstress, armoede en schulden.

De pilot die van start gaat richt zich op vroegtijdige ondersteuning bij financiële vragen en problemen. Wetende dat een groot deel van mensen met financiële vragen en problemen geen hulp zoeken maar dit wel kunnen gebruiken gaan we starten met het aanbieden van hulp op een laagdrempelige manier. Het is immers beter er op tijd bij te zijn en grote financiële problemen te voorkomen.

Omdat we deze pilot graag samen met onze partners als werkgevers, onderwijs en maatschappelijke organisaties tot een succes willen maken nodigen we hen daarom van harte uit om de bijeenkomst bij te wonen. Het programma start om 15.00 uur in het Gemeentehuis van Hoogeveen en zal rond 17 uur afgelopen zijn.

Na het welkom door Gert Vos, wethouder Gemeente Hoogeveen wordt het overgenomen door Bart Nieuwstraten die landelijk projectleider is van de pilot. Hierna verzorgen Els Slijkerman van Fikks en Martin Suithoff van Geldfit hun presentatie over de informatiekanalen die we actief gaan inzetten in Hoogeveen. We ronden de bijeenkomst af met een doorkijkje hoe we dit in Hoogeveen samen willen gaan oppakken.

Voor meer informatie en aanmelden over deze bijeenkomst kunt u terecht bij het Platform Financiële Redzaamheid – www.platformfinancieleredzaamheid.nl

 

 

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord