Thrianta verliest in slotseconde

Hoogeveen – Afgelopen zaterdag speelde de ittica-formatie een thuis wedstrijd tegen de granaet. De beide ploegen maakte er een spannende wedstrijd van. Helaas voor de hoogeveeners was de granaet het gelukkigst in de slotfase en ging er met de overwinning vandoor 21-22

In de eerste helft lieten de ploegen het in grote getallen aanwezige publiek een zeer aantrekkelijke wedstrijd zien. Beide clubs wisten geen gaat te slaan en om beurten kwamen de ploegen voor en trok de ander de stand gelijk. Dit ging door tot aan de rust. Beide rust gaf het score bord een 11-12 tussenstand aan in het voordeel van de bezoekers

Na de rust wisten de gasten uit Dokkum voor het eerst een groter gaat te slaan 11-14. Maar net als voor rust trok de thuisploeg de stand weer gelijk 14-14. Hierna namen de geel blauwen het inniatief en liepen uit naar een 20-17 voorsprong. Toch wist de jonge ploeg deze voorsprong niet vol te houden en zag de granaet weer terug komen in de wedstrijd 20-20. Bij een 21-21 stand leken de ploegen de punten te gaan delen. Maar in de slotseconden wisten de Friese gasten nog de volle buit mee te nemen 21-22.