Vliegende start HODO in 3e klasse

SCHOONEBEEK – HODO heeft als debutant in de 3e klasse C een goeie start gemaakt. SVV ’04 werd met een 0-4 overwinning verslagen. Nog nooit had HODO een overwinning mogen boeken in Schoonebeek, dus verscheen het team van André Blom zeer gemotiveerd aan de start van deze eerste competitiewedstrijd. HODO speelde de gehele wedstrijd een gedegen partij, slechts in de 2e helft was er bij een stand van 0-4 enig concentratieverlies te bespeuren, maar dat werd later weer prima hersteld.

Maar ook SVV ’04 begon goed aan deze partij, waardoor de strijd het eerste kwartier redelijk gelijk op ging. Er werden aan beide zijden weinig kansen weggegeven, maar ook niet gecreëerd.

HODO trad met een behoorlijk gehavende selectie aan: zeker 6 basisspelers, incl. keeper Marcel Pol, waren door blessures afwezig binnen de lijnen. Dat HODO behoorlijk in de breedte is gegroeid is af te lezen aan het behaalde resultaat.

In het eerste deel van de wedstrijd was HODO wel in lichte mate de bovenliggende partij. Dat kwam tot uiting in het aantal kansen dat de gasten kreeg. Nadat een misverstand tussen Timon Smeding en keeper Daniel Hoorn bijna in een doelpunt resulteerde voor SVV ’04, was het Ferrie Fieten die uit een voorzet van Jorny Otten inkopte. Ruben Brinkman gaf met zijn voet het laatste zetje, hij tikte de 0-1 binnen. SVV ’04 ging meer druk zetten. Daardoor kwam er voor HODO ruimte voor een snelle uitbraak via de altijd hard werkende Patrick Timmerman: zijn voorzet werd in de 29e minuut feilloos ingeschoten door de mee opgekomen Ferrie Fieten: 0-2.

SVV ’04 deed verwoede pogingen om HODO op eigen helft terug te dringen, dat resulteerde in een aantal corners. Ruud Klingenberg lepelde de bal vanaf 3 meter over de lat en spits Harmen Stuiver wist ook niet tot scoren te komen. In de 37e minuut kopte Timon Smeding een vrije trap van Ferrie Fieten terug in de doelmond. Voordat Patrick Timmerman kon uithalen werd hij uit balans gebracht, maar het was wederom Ruben Brinkman die er zijn schoen onder kon krijgen: 0-3.

Juniorenkeeper Daniel Hoorn betoonde zich een waardig vervanger van Marcel Pol. Hij ranselde een kopbal van Gerbrand Schoenmakers uit het doel. Net voor rust wist Jessie Rotmensen zich tussen twee HODOverdedigers door te wurmen, hij vond echter ook deze keer Hoorn op zijn weg, deze plukte de bal van zijn schoen.

Na rust gooide in de 57e minuut Jorny Otten de wedstrijd in het slot. Ferrie Fieten leverde weer eens een corner op maat af. Jorny Otten torende hoog uit boven de verdedigers van SVV ’04 en scoorde met een keiharde kopstoot de 0-4, keeper Wiljo Wesseling was kansloos.

HODO hield de controle. In de 83e minuut werd de doorgebroken Patrick Timmerman door Joost Thiele gevloerd. Thiele kreeg rood voorgeschoteld door de uitstekend leidende scheidsrechter Jeffrey Lubbers uit Hoogeveen. Ook HODO haalde gehavend de eindstreep. Keeper Hoorn ging er geblesseerd af. Alle wissels waren al ingezet, dus moest veldspeler Marc ten Cate het keeperstricot aantrekken. Hij hield met verve zijn doel schoon.

Man van de wedstrijd: Jeffrey van Veen.

Zondag a.s. speelt HODO een thuiswedstrijd tegen FC ter Apel ’96.