Sc Elim laat drie punten liggen bij v.v. LTC

Assen – Op het terrein van promovendus v.v. LTC in Assen werkte sc Elim vandaag haar eerste competitiewedstrijd af in de 2de klasse J na 27 jaar afwezig te zijn geweest. Onder bijzonder zonnige omstandigheden werd deze middag een aanvang gemaakt onder leiding van dhr. R. Venekamp uit Rolde. Trainer Benjamins uit Elim startte deze middag met een bijna voltallige basisselectie met uitzondering van de geblesseerde Prijs. Zoals het nu lijkt zal deze speler voorlopig niet deelnemen aan de komende competitiewedstrijden omdat hij door een langdurig slepende knieblessure aan de kant wordt gehouden.

Kansen laten liggen
Het eerste kwartier was aan beide zijden vooral aftastend en behoudend waarbij een tegengoal dan ook niet te verwachten viel, echter was D. Doldersum nog dichtbij de openingstreffer want hij zag zijn gelobde bal na bijna 10 minuten spelen de paal schampen. Ook de doorgebroken M. Doldersum leek halverwege de eerste helft een doorbraak in de score te forceren maar aanvoerder Tuankotta haalde een dikke streep door de rekening. Deze moest dit met een gele kaart bekopen waar misschien een andere kleur op zijn plaats was geweest. Na een half uur spelen wist de rappe Mulder, afkomstig van ACV, uit een vrije trap met een uitgespeelde kans wel raad (1-0). Vlak voor de rust was deze keer D. Doldersum wel goed bij de les want hij wist uit een vrije trap van zijn broer Jay de fraaie gelijkmaker te scoren (1-1). Voor het fluitsignaal van Venekamp voor de rust was hij ook dichtbij de 1-2 maar de buitenspelval deed hem de das om.

Gelijke hoogte
Na de rust was het weer plaaggeest Mulder die voor v.v. LTC de voorsprong wist te vergroten na zwak verdedigen van de rood-witten en zijn afstandsschot (2-1) viel mooi binnen omdat keeper Padding de bal met een lichte stuit te laat zag aankomen. De 2-2 kwam tot stand nadat een vrije trap door J. Doldersum snel werd genomen en hij zijn broer Mike ineens wist te bereiken. Deze kwam hiermee alleen voor keeper van der Veen te staan en zijn schot ging diagonaal over de doellijn. Broer Daymen kwam daarna in aanmerking voor een gele kaart deze middag nadat hij verdediger Kuntz onreglementair afstopte.

Overtredingen
Het was D. Doldersum, die na een verre uittrap van keeper Padding ineens hard overschoot. En ook een soloactie van zijn zijde leverde niet meer op dan een bal die hard overging. Een uitgelokte overtreding door aanvoerder Tuankotta leverde een blessurebehandeling voor hem zelf op maar daarna liep hij weer als een kievit door het veld. Een schoffelende Akkerman haalde na de rust de ingevallen Klomp onderuit en dit leverde hem deze middag ook een gele prent op. Tien minuten voor tijd waren het Mulder en Heerings, die de Elimmer defensie wisten te dollen en gevolg was dat Mulder hieruit deze middag zijn 3de goal liet aantekenen (3-2). Hiermee kon hij een hattrick op zijn conto bijschrijven.

Kansen over en weer
Sc Elim probeerde daarna nog wat terug te doen en het was de jongste Doldersum, die de gelijkmaker (3-3) op zijn pantoffel had maar van dichtbij stond keeper van de Veen duidelijk in de weg. Deze moest dan ook vlak voor tijd nog een blessurebehandeling van verzorger Muskee ondergaan. Tot grootste daden kwamen beide ploegen dan ook niet meer en moest sc Elim met een onverdiende nederlaag huiswaarts keren, daar waar het voor de rust op een verdiende voorsprong had kunnen komen. Volgende week speelt sc Elim haar eerste thuiswedstrijd tegen the Knickerbockers uit stad Groningen.

Doelpuntenmakers:
33 min. 1-0 R. Mulder
41 min. 1-1 D. Doldersum.
49 min. 2-1 R. Mulder.
65 min. 2-2 M. Doldersum.
81 min. 3-2 R. Mulder.

Man of the match: M. Doldersum.

Opstelling: A. Padding, M. Koops, E. Njagul, W. Boertien, B. Koops (63 min. H. Benjamins), P. Metselaar, J. Doldersum, Y. Benjamins, R. Koekoek, (46 min. H. Klomp), D. Doldersum, M. Doldersum.

Wissels: H. Benjamins, H. Klomp en B. Mol.