Elko wint derde duel op rij

Afgelopen zaterdag stond onder een stralend najaarszonnetje het derde competitieduel voor Elko op het programma. Tegenstander was het voor Elko onbekende HKC uit Hengelo dat aan het begin van de dag met ook twee winstpartijen samen met Elko aan kop stond in de poule. Elko wist de eerste helft uit te lopen op de gasten en ondanks dat één vak van Elko wat meer tijd nodig had om de scores te vinden kon Elko na 60 minuten spelen ook HKC aan de zegekar binden met een eindstand van 13-11.

Door: Peter Kroezen

In een poule waarin veel onbekende ploegen zitten begint het klassement na twee speelweekenden enigszins vorm te krijgen. Wat in ieder geval duidelijk was, was dat HKC van een ander kaliber was dan de ploeg waar Elko vorige week makkelijk van wist te winnen. HKC heeft net als Elko ervaring in de tweede klasse en is dus een ploeg om rekening mee te houden. Daarnaast had HKC na twee speelweekenden evenveel punten als Elko verzameld en stond dan ook samen met de Elimmers aan kop in de derde klasse C.

Het begin van de wedstrijd begon sterk aan Elko zijde. Het eerste aanvalsvak wist mooie aanvallen op te zetten terwijl de gasten aan de andere kant door de verdediging van Elko onder druk gezet werden, waardoor scoren voor de gasten een stuk moeilijker was dan voor de Elkoërs. Elko wist in de eerste fase van de wedstrijd uit te lopen tot een stand van 8-4, waarbij mooie aanvallen omgezet werden in scores en waar het de gasten verdedigend erg moeilijk gemaakt werd. Het tweede aanvalsvak van Elko had net als het eerste aanvalsvak prima aanvallen, maar daar ontbrak de scherpte in de afronding waardoor dit vak meer tijd nodig had om te scoren. Dankzij de scherpe verdediging kon ook dit vak de tijd nemen om te scoren, maar werd er gerust werd met een voorsprong van slechts 8-5.

In de rust benadrukte trainer/coach van Tilburg dat het gezien het spelbeeld niet onrealistisch was geweest dat de ploeg uit Elim veel verder voor gestaan had. Desalniettemin was dit met rust nog niet het geval dus moesten de Elkoërs zeker net zo sterk als de eerste helft uit de kleedkamers komen om de gasten over de knie te leggen.

In de tweede helft bleek dat de boodschap van van Tilburg goed begrepen was: middels mooie aanvallen wist Elko gemakkelijk uit te lopen naar een voorsprong van 12-6. Een voorsprong die gezien het wedstrijdbeeld volledig terecht was. Bij deze forse achterstand werden de gasten wat fysieker en speelden ze alles op alles om de achterstand op de Elkoërs te verkleinen. Aan Elko zijde waren nog steeds prachtige aanvallen te zien, maar helaas was het zien van de prachtige aanvallen het enige wat de toegestroomde gasten een tijd lang voorgeschoteld kregen. In de afronding van Elko kwam de klad er in, waardoor de gasten weer hoop kregen op een stunt in deze wedstrijd die op papier al gespeeld leek. Ondanks dat de gasten dichterbij wisten te komen konden de Elkoërs de wedstrijd professioneel uitspelen en scheidsrechter Donker floot dan ook af bij een eindstand van 13-11. Belangrijke winstpunten voor Elko dat na drie speelweekenden al twee punten los staat op de ploegen die de tweede plek bezetten. Volgende week speelt Elko wederom om 15:30 uur thuis, deze keer tegen DIO uit Oosterwolde die de laatste plaats in de poule bezet.