Voortvarende competitiestart Noordscheschut in Balk

Noordscheschut heeft afgelopen zaterdag met 2 – 4 gewonnen in en tegen Balk. Nick Koster was de gevierde man aan Schutse zijde en nam drie van de vier treffers voor zijn rekening. Nadat Noordscheschut op een 0 – 2 voorsprong kwam, kwamen de gastheren nog wel langszij. Maar Jos Kroezen tilde vanuit een strafschop de score naar 2 – 3. Waarna Koster de wedstrijd in het slot gooide en de 2 – 4 eindstand op het scorebord bracht.

De bezoekers begonnen slordig aan de wedstrijd. Toch was na een kwartier spelen Koster dicht bij de openingstreffer. Diens kopbal, na een vrij trap van Danny Bouwman, belandde in de handen van de sluitpost van Balk. Enkele minuten later was er ook een goede mogelijkheid voor de thuisploeg, maar hier scheerde een kopbal rakelings over de deklat. Een minuut later was het aan de andere zijde nu wel raak. Koster kwam in een één tegen één situatie voor de keeper en rondde beheerst af. In de 22e minuut verdubbelde de equipe van oefenmeester Marc van Meel de score, toen Roy Hooijer het speeltuig verzond naar Koster en die op zijn beurt het leer stijlvol over de sluitpost van Balk lobde en de 0 – 2 aantekende. Lang konden de gasten niet genieten van deze uitgebreide voorsprong. Want enkele minuten later werd de aansluitingstreffer langs Wiebe Zinger gekopt. Hierna golfde het spel openneer. Na een half uur spelen was Koster dicht bij zijn derde treffer van de middag, ditmaal werd zijn inzet echter tijdig verijdeld. In de 34e minuut een flinke domper voor de bezoekers. Een onachtzaamheid in de defensie van Noordscheschut werd afgestraft en resulteerde in de 2 – 2 op het scorebord. Op slag van rust was Noordscheschut nog wel dicht bij een nieuwe voorsprong. Een kopbal van Kevin van Dalen verdween enkele centimeters langs de verkeerde zijde van het aluminium.

De tweede helft eenzelfde spelbeeld. In de 57e minuut kwamen de gasten weer op voorsprong. Koster werd gevloerd binnen het zestienmetergebied. Kroezen maakte dankbaar gebruik van deze buitenkans en schoot de toegekende strafschop onberispelijk binnen, 2 – 3. Na deze treffer kwam Noordscheschut niet of nauwelijks meer in de problemen. Eenmaal was het billenknippen. Een vrije bal van Balk spatte uiteen op de deklat en de rebound werd van dichtbij in de handen van Zinger gekopt. In de 82e minuut maakte Koster aan alle onzekerheid een eind. Een vloeiende één-twee combinatie tussen Koster en de ingevallen Danny Kiekebelt werd door Koster doeltreffend afgerond. Na deze treffer was het pleit beslecht. Een inzet van Balk toucheerde nogmaals de deklat. En in de absolute blessuretijd mikte Koster in een één tegen één situatie op de paal.

Met name de tweede helft werd op het scherpst van de snede gespeeld. Maar al met al een verdiende overwinning voor de bezoekers.

Man van de wedstrijd: Nick Koster