Slechte competitiestart dames Hollandscheveld

Hollandscheveld – Ook voor de dames van Hollandscheveld is de competitie begonnen. Maar van een goede start kunnen zij niet echt spreken. Binnen een minuut na het eerste fluitsignaal lag namelijk de 0-1 al in het doel. Maar met nog 89 minuten speeltijd was er nog genoeg tijd om deze klap boven te komen. Toch was de had het weinig gescheeld of de 0-2 had er ook binnen vijf minuten in gelegen. Gelukkig wisten de dames zich te herpakken en kregen ook de oranje-zwarte dames kans om de aansluitingstreffer te maken. Waar Milady van Dalen haar eerste kans mistte door over het doel te schieten, wist zij na zesentwintig minuten speeltijd de gelijkmaker te maken. Helaas konden de dames niet lang genieten van de 1-1 want wederom wist DVS’33 binnen een minuut de leiding te pakken.

Hollandscheveld zette vervolgens alles op alles om weer op gelijke hoogte te komen met de gasten uit Ermelo. Sabrina van Nuil was in de achtentwintigste minuut dichtbij, maar zag haar schot tegen de paal eindigen. Doordat de dames druk op de tegenstander bleven zetten lukte het Milady om de bal vlak voor het doel van DVS’33 te veroveren. Ze omspeelde vervolgens de Ermelose keepster en wist in de vijfendertigste minuut de 2-2 te maken. Terwijl de eerste helft zijn einde naderde, leken beide ploegen met deze gelijke stand van het veld te kunnen lopen. Echter kreeg DVS’33 vlak voor rust een vrije trap net iets buiten het zestienmetergebied. De vrije trap werd vervolgens binnengekopt waardoor er bij rust een 2-3 stand op het scorebord stond.

De tweede helft leek in veel opzichten op de eerste helft. Beide teams deden niet echt voor elkaar onder, maar toch was het DVS’33 dat de score in de tweede helft opende. De ploeg van Henry Strijker kreeg dus de taak om het verschil van twee doelpunten goed te maken. En in de negenenvijftigste minuut was de aansluitingstreffer ook zeer dichtbij. Nadat een kans van Milady gekeerd werd, kreeg Sabrina de kans om uit de rebound te scoren. Een doelpunt was zo goed als zeker, ware het niet dat de bal gekeerd werd door een verdedigster. Deze gebruikte echter hiervoor haar armen en werd om die reden met rood van het veld gestuurd. Sabrina mocht vervolgens aanleggen van elf meter, maar zag haar penalty vervolgens gestopt worden door de keepster van DVS’33. De aansluitingstreffer viel vervolgens negen minuten later. Ditmaal was het Kirsten Schonewille die de goal op haar naam mocht schrijven.

De vreugde was echter wederom van korte duur. Want twee minuten later werd er weer gescoord door DVS’33. Maar er waren nog ruim twintig minuten te spelen en op basis van de eerste twintig minuten kon het werkelijk nog alle kanten op vallen. Maar in dit geval liet vooral DVS’33 zich van zijn sterkste kant zien. In de laatste kwart van de wedstrijd wisten zij namelijk de score uit te bouwen naar een 3-7 overwinning.