Hoogeveen onderscheidt vrijwilliger Jan ten Cate

Noordscheschut – De heer J.K. ten Cate is vanaf 17 oktober 1969 tot 17 oktober 1982 en daarna van 17 oktober 1983 tot 17 oktober 1996 bestuurslid geweest van de Supportersvereniging VV Noordscheschut. Hij was medeoprichter van de vereniging. Het doel was gezelligheid creëren en binding met de voetbalclub. Direct al werden kaart- en bingoavonden georganiseerd die heden ten dage nog steeds bestaan. Men organiseerde verder droppings, fietstochten, schaatswedstrijden en voetbaltoernooien.

Vanaf de oprichting was de heer ten Cate in zijn eerste periode penningmeester. Zijn belangrijkste taken waren het innen van de contributie en het organiseren en bijhouden van de boekhouding. Daarnaast was de heer ten Cate deze periode actief in het organiseren en uitvoeren van activiteiten.

Tijdens de tweede periode was de heer ten Cate voorzitter en aanspreekpunt voor alle zaken rondom de supportersvereniging. Ook in deze periode was hij actief in het organiseren en uitvoeren van activiteiten.

In 1988 is er dankzij de inspanningen van de heer ten Cate een omroepcabine gebouwd bij het hoofdveld. Toen de heer ten Cate afscheid nam op 22 november 1996 is hij benoemd tot erelid van de supportersvereniging.

 

Vanaf 1950 tot heden is de heer ten Cate al vrijwilliger van de voetbalvereniging Noordscheschut. Inmiddels is hij 69 jaar lid en vanaf zijn 12e jaar was hij spelend lid in, met name, het tweede elftal en bij het bedrijfsvoetbal.

Naast speler is de heer ten Cate door de jaren heen altijd zeer actief geweest voor de club in diverse functies.

Zo heeft de heer ten Cate het damesvoetbal opgericht in het seizoen 1968/1969. Ongeveer 5 jaar is hij betrokken geweest bij het damesvoetbal.

Verder is de heer ten Cate is een aantal jaren jeugdleider/-trainer geweest.

Vanaf de oprichting van de sponsorcommissie in 1992 is de heer ten Cate actief lid van deze commissie. Hij was zeer bedreven in het binnenhalen van sponsoren en heeft veel goed werk voor de club verricht. In 2019 heeft de heer ten Cate afscheid genomen als lid van de sponsorcommissie. Toch is hij nu nog steeds verantwoordelijk voor het op de juiste plaats hangen van de borden en doeken van de sponsorcommissie.

De heer ten Cate is redactielid geweest van het clubblad “De Schutter” in elk geval van 1992-1995. Als materiaalman/terreinonderhoud is de heer ten Cate nog steeds actief. Bijna dagelijks is hij op het terrein van de VV Noordscheschut te vinden waar hij allerlei hand- en spandiensten verricht. Ook houdt hij het bestuur en de vereniging nog steeds scherp met zijn adviezen.

De heer ten Cate is een echt clubicoon en is ondanks zijn broze gezondheid nog steeds actief betrokken bij de VV Noordscheschut. Ook is hij een echte supporter. Op wedstrijddagen is hij altijd aanwezig en bezoekt hij regelmatig de trainingsavonden.

Hij is een van de hoekstenen van de vereniging, waardoor deze zich heeft kunnen ontwikkelen tot wat het nu is. Hij houdt het bestuur scherp met zijn adviezen, is een zeer trouw lid, en de vereniging heeft jarenlang op hem kunnen bouwen. Op 2 januari 2016 is de heer ten Cate erelid geworden van de voetbalvereniging Noordscheschut.

 

De supportersvereniging VV Noordscheschut bestaat dit jaar 50 jaar. De heer J.K. ten Cate is het nog enige (levende) lid van het oorspronkelijke (oprichtings)bestuur die nog steeds actief is voor de club.

Op 21 september 2019 is er een feestavond ter ere van het 50-jarig bestaan van de Supportersvereniging VV Noordscheschut waar de heer ten Cate het Bezig Bijtje uitreikt krijgt. (archieffoto: Martin Schonewille)

 

 

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord