Belemmering bij reanimatie

Regio -Vandaag 20 september 2019 kreeg de politie een melding die  politie agenten eigenlijk niet willen hebben: een reanimatie. Hierop ging de politie met twee politie eenheden ter plaatse waarna de reanimatie gestart werd.

Omdat de reanimatie op de eerste verdieping plaats vond moest de brandweer erbij komen om de man uit de woning te takelen met de hoogwerker. De hele straat werd hierom afgezet om zo een veilige werkruimte te creëren voor alle betrokken hulpverleners. Op deze manier kon ook iedere hulpverlener zijn werk doen. Niemand kon en mocht er dus meer langs. Sommige passanten vonden het nodig om dit toch te proberen, ondanks dat het duidelijk was aangegeven. Een persoon vond het zelfs nodig om een discussie hierover aan te gaan met de politie agenten ter plaatse. Dit ging zo ver dat er bijna een aanhouding plaatsvond in verband met belemmering van de werkzaamheden.

Als er ergens een weg afgezet is door de politie is dit nooit zonder reden. De politie snapt ook dat dit heel vervelend kan zijn! Luister dan ook altijd naar de aanwijzingen van de politie of andere hulpverleners en ga niet de discussie aan: hier is dan namelijk in dit soort situaties helemaal geen tijd voor!

Deel dit bericht!

2 gedachten over “Belemmering bij reanimatie

 • 21 september 2019 om 07:47
  Permalink

  Jammer dat “bijna”. Als het altijd bij “bijna” blijft zullen dergelijke acties nooit worden ingetoomd. Zachte heelmeesters zijn hierbij niet gewenst.

 • 21 september 2019 om 15:27
  Permalink

  de politie zou eens vaker moeten handhaven
  maar dan zal den haag meer blauw op straat moeten zetten
  en zorgen dat het geld daar ook voor word besteed en niet voor gouden handdrukken en feestjes

Geef een antwoord