Sport

Regio Cup maandag van start

Hoogeveen: Komend weekend gaan de competities in de klassen onder de Hoofdklasse ook van start. Dat geldt ook voor de Regio Cup. Een initiatief van VV Hoogeveen en Alcides waar zes andere clubs zich bij aan hebben gesloten. Deze clubs hebben besloten geen tweede elftal meer in te schrijven in de reguliere competitie.

MSC, Achilles 1894, SVBO, VV Emmen, Be Quick 1887, SWZ Boso Sneek zullen naast de beide initiatiefnemers aanwezig zijn. Hoogeveen en Alcides hebben als initiatiefnemers een duidelijke ambitie. ‘We willen een regionale competitie organiseren waarbij de motivatie van de spelers en het niveau van het voetbalspel op een hoger niveau liggen dan tijdens de huidige competitie van 2e elftallen.’

Het initiatief komt niet uit de lucht vallen. ‘Veel verenigingen, met name op zondag, hebben hun tweede elftal al teruggetrokken uit de KNVB-competities. Vanuit de 1e selecties, die op een hoog niveau spelen, is er weinig animo vanuit de spelers om aan te sluiten bij de 2e selectie. Gevolg is dat de 2e elftallen wekelijks spelers bijeen moeten schrapen om maar elf spelers te kunnen opstellen. De kwaliteit van het voetbalspel devalueert op deze manier naar een bedenkelijk niveau’, aldus de initiatiefnemers.

Voordeel van deze opzet is ook dat spelers uit de jeugd of de zaterdagtak ook kunnen aansluiten. De competitie is aangemeld bij de KNVB en wordt door de voetbalbond ook ondersteund.

Er wordt gespeeld in twee poules. Achilles 1894, MSC, Hoogeveen en Be Quick 1887 spelen op maandagavond. VV Emmen, Alcides, SWZ Boso Sneek en SVBO spelen hun wedstrijden op vrijdagavond. In de winterstop wordt er een nieuw programma samengesteld. De competitie wordt afgesloten met een eindtoernooi op een nog nader te bepalen datum. Deze wordt de eerste keer gespeeld bij VV Hoogeveen.

Maandag staan tijdens de eerste speelronde de wedstrijden MSC – Hoogeveen en Achilles 1894 – Be Quick 1887.  Vrijdag 27 september staan de duels Alcides – Emmen en SWZ Boso Sneek – SVBO op het programma. De wedstrijden beginnen telkens om 20.00 uur.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: