Column

Kantlijn: Maxx en het dilemma van Hoogeveen

Het college van B&W en de Hoogeveense gemeenteraad staan voor een moeilijke afweging. Max Jacobsen de voormalige eigenaar van Maxx Sports & Events heeft namelijk een deal aan de gemeente voorgesteld waarbij Hoogeveen € 600.000 schadevergoeding aan Jacobsen zal betalen. In ruil daarvoor zal Jacobsen geen claim van een miljoen euro bij de rechtbank indienen.

Door Frits Kappers


Als Hoogeveen deze deal sluit geeft men daarmee aan onvoldoende vertrouwen in de gang naar de rechter te hebben. Bovendien zal het lijken dat voormalig wethouder Jan Steenbergen indertijd mogelijk toch vuil spel heeft gespeeld bij de verkoop van Maxx Sports & Events aan de gemeente.

Zou dat niet het geval zijn dan kan Hoogeveen immers met vertrouwen de aangekondigde gang naar de rechter tegemoet zien. Wie eerlijk handelt heeft immers niets te vrezen.

Uit berichtgeving door Regionieuws Hoogeveen valt af te leiden dat Jacobsen via zijn advocaat ook de goede (persoonlijke) relatie met burgemeester Loohuis een argument vindt om de aangeboden deal te accepteren.

De advocaat van Jacobsen haalt die goede (persoonlijke) relatie met de heer Loohuis er op een vreemde manier bij. Het functioneren van Loohuis in deze zaak wordt daardoor onderwerp van speculatie.

Redenen te over dus voor de gemeente om de gang naar de rechter af te wachten. Tenzij er echt sprake is van vuil spel natuurlijk, want dan valt er niks te winnen in deze zaak die de burgers van Hoogeveen dus minimaal 2,3 miljoen gaat kosten.

Een gedachte over “Kantlijn: Maxx en het dilemma van Hoogeveen

  • Misschien bij de volgende verkiezingen toch maar eens anders gaan stemmen? Zodat we een goed bestuur binnen de gemeente krijgen die niet aan eigen belang en eigen plezier denkt maar aan het belang voor ons als gemeenschap?

Geef een reactie