Frivool Elko eenvoudig langs Koru

ELIM/UFFELTE – Het vlaggenschip van Elko mocht in speelronde 2 afreizen naar het Drentse Uffelte om aan te treden tegen provinciegenoot Koru. Verleden week startte het vlaggenschip uit Elim met een belangrijke zege door in de tweede helft Oranje Zwart over de knie te leggen. Koru kende daarentegen een mindere start door hard onderuit te gaan tegen Achilles (A): 19-9. Ook tegen Elko bleven de geel-blauwen op eigen veld puntloos achter. In de eerste helft werd het verschil al gemaakt waardoor er in de tweede helft frivool naar het eindsignaal gekorfbald kon worden door de Elimmers. Elko kon tevreden terug kijken op het vertoonde spel dat resulteerde in een 13-27 overwinning na een ruststand van 6-15. Door deze overwinning deelt Elko de koppositie met één ploeg.

Door Michel Otten

Afstemming

Waar verleden week de aanvalsmachine haperde gedurende het eerste half uur aan Elko-zijde, nam het in Uffelte direct de leiding. De equipe van trainer/coach Johan van Tilburg gaf Koru het nakijken door te spelen in een hoog baltempo en gebruik te maken van vloeiende combinaties bij zowel de heren als de dames. De hieruit voortvloeiende kansen werden in de beginfase prima afgerond. Via 1-3 werd het 1-5 vervolgens uitgebouwd naar 4-8. Hierdoor er geen vuiltje aan de lucht leek na een kwartier spelen.

Voorsprong wordt vergroot

Ook in het restant van de eerste helft bleef Elko haar gecreëerde kansen verzilveren waardoor de voorsprong uitgebouwd werd naar 6-12. De Elimmers konden veelal tweede en derde kansen schieten in de aanval waardoor de score flink opliep gedurende de eerste helft. De thuisploeg kon hier lastig een antwoord tegenover zetten. Mede door gebrek aan scorend vermogen en verdedigende druk richting de Elko-aanvallers was Koru niet in staat het tij te keren. De Elkoërs kenden een sterke fase voor het einde van de eerste helft waardoor de ruststand bepaald werd op 6-15.

Spelbeeld ongewijzigd

Ook na rust bleef het spelbeeld ongewijzigd. Elko richtte zich op het vergroten van de voorsprong, Koru werd vooral gedwongen tot het beperken van de schade. Een tweetal wissels aan Koru-zijde zorgden niet voor de gewenste effect. Elko produceerde vier doelpunten op rij bij een stand van 8-16 waardoor de formatie van Johan van Tilburg uit liep naar 8-20. Elko kon ook in de tweede helft ook veel herhalen en variëren in de aanval waardoor er werd gescoord over meerdere schijven.

Frivool

Hierna kwam de thuisploeg nog terug tot 12-22, alleen in de slotfase toonde Elko aan dat het de terechte winnaar was deze middag. Het breidde de voorsprong nogmaals uit door vrijuit te korfballen. Vlak voor het eindsignaal stond er een tussenstand van 12-26 op het scorebord. Scheidsrechter van Veen floot af bij 13-27 in het voordeel van de Elimmers. Een degelijke overwinning waardoor Elko aan kop gaat in poule 3C samen met HKC (He). Aankomende zaterdag speelt Elko een thuiswedstrijd tegen de medekoploper. Aanvang van deze wedstrijd is 15.30 uur.