HODO bekert verder na winst op SVBC

Hollandscheveld – Als de KNVB binnenkort de loting gaat verrichten voor de knock out fase van de bekercompetitie dan is ook HODO van de partij. De mannen van trainer André Blom pakten de eerste plaats in de bekerpoule  na de derde winst op rij. Na zeges op Alteveer en Schoonebeek werd ook de thuiswedstrijd tegen SVBC winnend afgesloten. Het werd maar liefst 5-1 en deze uitslag gaf de verhoudingen op het veld prima weer.

Onder prima omstandigheden werd de wedstrijd op sportpark ’t Hoge Bos gespeeld en scheidsrechter Slag gaf om klokslag 14.00 uur het startsein voor de wedstrijd. Voorafgaand aan de wedstrijd stonden beide ploegen op 6 punten na twee winstpartijen en HODO en SVBC konden dus in een rechtstreeks duel uit gaan maken wie poulewinnaar zou worden. HODO moest winnen omdat SVBC over een beter doelsaldo beschikte.  Vanaf het begin van de wedstrijd werd al duidelijk dat HODO voetballend de betere ploeg was en het veldoverwicht werd dan ook snel op het scorebord tot uitdrukking gebracht. Na 6 minuten lag de bal al achter SVBC keeper Wesley Groen, het was Jorny Otten die de goal maakte. Maar SVBC grensrechter Lahuis gooide roet in het eten door te vlaggen voor buitenspel. Scheidsrechter Slag keurde de goal dan ook af. Even later kon HODO toch juichen toen Jorny Otten de bal voorgaf aan Patrick Timmerman en de aanvoerder maakte de 1-0. In de 19e minuut maakte Mark Boertien met een prachtige kopbal de 2-0 na een goede voorzet van Ferrie Fieten. HODO speelde prima met goed combinatiespel, maar vergat echter door te drukken en de tegenstander op een ruimere achterstand te zetten. De kansen waren er wel, maar werden niet benut. SVBC kroop uit de schulp aan het eind van de eerste helft en kwam zelfs tot scoren met een fantastische goal. Stan Bijl kreeg de bal precies goed op zijn pantoffel en met een machtig schot liet hij HODO doelman Gijs Kroezen kansloos. De 2-1 was ook de ruststand en na rust nam HODO wel afstand van de gasten. Via een benutte strafschop van Nicky Seinen en goals van Dennis van Veen en Patrick Timmerman werd de eindstand op 5-1 gebracht. Een goede en nuttige overwinning voor HODO, dat zich nu kan gaan opmaken voor de competitie. De selectie is nog niet op volle oorlogssterkte doordat een aantal spelers geblesseerd zijn, maar de ploeg zal er moeten staan in de eerste competitie wedstrijd. Na de serie bekerwedstrijden gaat aanstaande zondag het echte werk beginnen. HODO speelt dan haar eerste competitiewedstrijd in de 3e klasse C. Tegenstander zal dan SVV’04 zijn en de wedstrijd op sportpark de Kampen te Schoonebeek zal beginnen om 14.00